0 Läs mer >>
 
Imorgon påbörjar jag och min mamma vår resa mot pastan och pizzans land, Italien! Först blir det en vända till Stockholm och flyget till Venedig lyfter på lördag morgon. Det blir en stadsresa där vi först stannar till i Venedig, sedan åker vi vidare till Florens. Avslutningsvis åker vi till Rom innan vi åker hem igen. Ska bli fruktansvärt roligt! Venedig är ett drömresemål som jag velat åka till ända sedan jag var liten, och nu är det dags. Det ska bli kul att se alla gondoler på vattengatorna i Venedig och Colluseum i Rom. Självklart följer kameran, extra batteri och ett extra minneskort med på resan, viktigaste sakerna i min packning, haha.
 
Kommer hem 2 juni igen, så vi hörs om en dryg vecka! Ta hand om er, alla läsare! :)

Ses Snart Igen!

0 Läs mer >>
Bild från april 2012

Det blev ett lite sent inlägg idag, men jag har varit borta hela dagen på klassresa tillsammans med mina härliga tjejkompisar i floristklassen.Tidigt på morgonen åkte vi bil till Kosta Boda Art Hotel och spenderade dagen på deras spa-avdelning. Riktigt mysigt! Vi hoppade runt och lekte i poolen för fullt, så vi relaxade inte hela tiden direkt, haha. Alla fick också gå på en härlig behandling med massage, peeling, värmeinpackning och liknande. Det var så skönt att jag somnade till slut, haha. Senare på eftermiddagen åkte vi tillbaka till Kalmar och gick ut och åt. Härlig dag med ett härligt gäng!
 
Nu känner jag själv att det har blivit lite väl mycket allmänt-inlägg på sistone och helst vill jag ju visa upp mer nytagna bilder och skriva om dem istället. Men, tyvärr har jag inte mycket tid till att fota som jag nog har skrivit tidigare. Fast vi får se hur det bli framöver, jag håller tummarna för fler fotodagar!
 
Om 20 dagar är det student!!

Klassresa

1 Läs mer >>
Dagens regnväder var inte att leka med direkt! Just som jag ska ta mig till skolan börjar det fullkomligt vräka ner och cykelbanorna blev helt översvämmade. Egentligen skulle jag cyklat, men det är ju inte så lätt när man håller i ett paraply, så det blev till att gå istället. Det är inte så jättelångt, ett par kilometer kanske, men jag hann bli riktigt ordentligt blöt på vägen. Jaja, lite regn skadar ju inte haha, desto skönare är det ju att komma in i värmen.
 
Nu börjar fotoarkivet bli fattigt på intressanta bilder, men på fredag åker jag till Stockholm och därifrån vidare till Italien, så snart kommer jag ha en massa roliga bilder att visa. Men bilden i dagens inlägg tog jag på Svinö i höstas. Jag minns att det regnade lite den dagen också, dock mycket mindre, och det var så mysigt att gå runt i skogen och höra dropparna på löven. Egentligen gillar jag regniga promenader, så länge man kan få lite torra kläder på sig efteråt :)

Singing In The Rain

0 Läs mer >>
Måndag. Inte favoritdagen kanske, men det funkar. Idag hade vi debatt på svenskan och jag höll mitt studenttal inför svenskaklassen också. Egentligen ska jag ju hålla talet på själva studentdagen innan vi springer ut, men vi får läsa upp det på lektionen först så vi kan få tips från varandra. Väldigt skoj! Nu börjar det verkligen närma sig, bara 21 dagar kvar!
 
Snart ska jag och min kompis Emelie iväg på en fotbollsmatch som våra kompisar spelar. Ska försöka fota lite :)

Debatt, Studenttal oc...

0 Läs mer >>
Före
Efter
 
Idag kände jag för att redigera lite och göra ett före/efter-inlägg. Frågan var bara vilken bild jag skulle pyssla med. Till slut valde jag den här lilla vita blomman som jag fotade häromdagen. I Picmonkey har det, som jag nämnt tidigare, kommit fler strukturer och liknande, så jag bestämde mig för att använda mig av en rymdstruktur och piffa till blomman lite. Efter jag var klar med själva blomman öppnade jag bilden i Photoshop och justerade ljuset så rymdblomman skulle "poppa" fram mer ur bilden.
Snygg bild? Tveksamt. Konstig bild? Oh ja!
 

Rymdeffekt - Före Och...

0 Läs mer >>
Idag har jag fått tillbaka min balklänning! Den behövdes sys in, så jag har fått lämna in den hos en sömmerska, men idag fick jag prova den igen. Och den satt perfekt! Nu längtar jag nåt så otroligt till bal och student! Jag ville inte lägga upp en bild på hela klänningen, då försvinner ju spänningen när man väl kommer till Kalmar Slott och ska visa upp sig, haha. Men en sneak peek bjuder jag på. Guld! Väskan jag ska ha är tydligen antik, häftigt!
 

Golden Dress

0 Läs mer >>
Bladmönster är något riktigt fint tycker jag. Jag skulle kunna tänka mig att ha såna här tavlor eller nåt liknande hemma, mönstret är ju så häftigt. Närbilderna är i själva verket beskurna ur de andra bilderna. Jag kom inte tillräckligt nära med kameran. De översta bilderna föreställer ett lönnlöv och de nedre föreställer ett liljekonvaljblad. Jag blev väldigt glad när jag hittade en massa liljekonvaljknoppar, ett säkert vår/sommatecken! Det ska bli kul att plocka lite liljekonvaljer sen, de luktar ju så gott!
 
Det blev ju ett ganska sent inlägg idag, men jag har pysslat i skolan i stort sett hela dagen innan jag hängde med en kompis och åkte lite inlines (utan att trilla!). Sen somnade jag på soffan. Men nu är det skrivet i alla fall och jag lovar att morgondagens inlägg kommer upp tidigare :)
 
Trevlig helg på er alla!

Grönska

3 Läs mer >>
Bild nr 20 000!
 
Förkylningen har hållit mig hemma från skolan idag också. Usch och fy! Men förhoppningsvis går det åt rätt håll nu, jag har orkat göra mer än att bara ligga ner idag. Jag gick en kort promenad till apoteket när jag fick syn på hur fin eftermiddagssol det var, så när jag kom hem hämtade jag kameran och gick tillbaka samma håll för att fota lite i skogskanten. Själva ljuset bland grenarna och gräset blev fint, dock är himlen lite för ljus för min smak.
 
Jag märkte när jag lade in bilderna i datorn att kameran har börjat räkna om bilderna, ni vet de heter ju typ "DSCN2543" t. ex. och när jag kollade såg jag att jag är tillbaka på DSCN0001 igen. Det betyder att jag tagit min 20 000:de bild med min Nikon P500 idag, tjoho! Förra gången räkningen började om var i Tanzania mitt under en dag ute på savannen om jag inte minns fel.
 
Nu när jag kollar på kameran ser jag att området runt avtryckaren är helt slitet. Från början var det svartlackat men nu har färgen försvunnit. Det gillar jag! Oftast tycker jag inte om när saker får skavanker och blir slitna, men när det gäller kameror är det ju bara ett tecken på att de har använts mycket :)
 

20 000

0 Läs mer >>
Japp, då har man fått en härlig släng av förkylning igen och har varit hemma från skolan. Större delen av dagen har jag spenderat antingen halvsovandes i sängen eller slappandes nån annanstans. Känns lite bättre nu. Jag kan ju inte gå och bli sjuk nu när det är så mycket spännande på gång, Italienresa om en vecka, studioinspelning, student och sånt där skoj. Med tanke på att jag varit sjuk och lite smått snurrig i huvudet idag glömde jag helt bort att jag skulle skriva ett blogginlägg, och hade (som vanligt, tyvärr) inga färska bilder att visa, så jag visar ytterligare några bilder från en fotorunda förra månaden.
 
Jag möttes av ett väldigt roligt mail när jag loggade in nyss. Jag har blivit antagen till Musik På Scen-programmet vid en folkhögskola utanför stan. Tjohoo, vad glad jag blev! Nu vet jag vad jag ska göra ett år framöver. Känns kanonbra! :D

Förkylningsglädje

0 Läs mer >>
Saknade Te Havs - Håkan Hellström
 
 

Det Är För Dom Jag Sj...

0 Läs mer >>
Jaha, då var det måndag igen. Jag är nog lite som katten Gustaf när det gäller måndagar. Det var väääldigt tråkigt att behöva gå upp när klockan ringde 06:30, men det kan ju bero på att jag inte gick och lade mig förrän runt 01-tiden haha... Men skolan var ganska lugn, förmiddagslektionen bjöd på filmvisning ("The Experiment", hemsk film) och eftermiddagslektionen var lärarlös så vi var praktiskt taget lediga. När jag kom hem somnade jag på soffan och har inte orkat göra något annat haha, jag är som en zombie. Därför blev inlägget ganska tråkigt idag, men vad ska man göra om man är på väg att somna hela tiden, haha :)
 

Måndag Den Trettonde ...

0 Läs mer >>
För ett tag sedan syntes det liknande porträtt på jättemånga bloggar. Jag blev väldigt nyfiken och tycker att effekten är riktigt snygg, så jag gjorde ett eget försök. För att lyckas följde jag den här guiden på Moderskeppets hemsida. Väldigt skojigt sätt att redigera på, men lite klurigt. Om det är några av er som också har gjort ett sånt här porträtt vore det roligt om ni kommenterar och länkar till bilden så man kan få se :)
 

Självporträtt I Vatte...

1 Läs mer >>
Goddagens! Jag tänkte att jag idag skulle visa en av funktionerna i min kamera. Den kallas filtereffekter och är kort och gott fem olika typer av effekter man kan lägga på bilden efter man tagit den. Jag använder dessa väldigt sällan, utan redigerar bilderna i datorn istället men nån gång ibland kan man nog ha användning av dessa. Lekte mycket med dem när jag nyligen hade skaffat kameran. Bilderna är helt oredigerade, bortsett från filtereffekterna såklart :)
Original
Stjärnfilter - Den här har jag använt ett par gånger och tycker att effekten är ganska snygg.
 
Original
Selektiv färg - Med hjälp av denna effekt kan man göra hela bilden svartvit förutom en färg som man själv kan välja. Dock finns det ingen stor färgskala att välja på och man kan heller inte ställa in färgkänslighet, så ni ser att vallmon är lite gråspräcklig istället för att skifta i flera röda nyanser.
 
Original
Miniatyreffekt - Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara den här effekten, men den ger en varmare ton och gör att föremålet ser lite "mindre" ut eller vad man nu ska kalla det. Miniatyr helt enkelt.
 
Original
Mjuk - Den här effekten suddar ut kanterna på bilden. Det finns tre olika styrkor att välja mellan och här har jag använt mig av den svagaste. Om ni jämför grenen i nedre vänstra hörnet med originalbilden så märker ni stor skillnad.
 
Original
Fisheye - Den här effekten tycker jag inte om för fem öre. Har inte använt den en enda gång, förutom nu när jag skulle visa den. Fast det kan ju bero på att jag inte vet vilka typ av motiv som passar i fisheye-effekt. Just nu valde jag en horisontbild bara för att det skulle synas tydligt.
 
Sådär ja, det var mina filtereffekter. Använder dem som sagt väldigt sällan, men man kanske skulle börja leka lite med dem igen :)
 
Trevlig helg!

Effekter I Nikon Cool...

0 Läs mer >>
De här bilderna tog jag i samband med solnedgången i förra inlägget. Tyckte att ytspänningen runt vasstråna var häftig så det blev att jag plåtade en del. Som ni ser har jag redigerat bilderna lite annorlunda, två i färg och två svartvita. Det blev lite för mycket orange/rosa på bloggen annars haha, kolla bara gårdagens inlägg :)
Men jag tycker det blev snyggt med svartvitt, har även lagt på en grynig effekt för att "smutsa" ner bilderna lite :)
 

Was Ist Das?

0 Läs mer >>
Häromkvällen när jag kom hem från en teaterföreställning och studioinspelning fick jag syn på att solen var på väg ner. Så det var bara till att kasta in väskan och hämta kameran och sedan slänga sig på cykeln. Tyvärr hann jag inte fram innan solen hade hunnit ner bakom träden. Men himlen var fin i alla fall.
 
Jag har fått mitt besked om antagningen till musikteaterskolan som jag skrev om för fem dagar sedan. Kom tyvärr inte in. Men det ska jag inte deppa över. Jag ska iväg på audition till en annan skola på söndag, så då får vi se vad som händer.

Sunset

2 Läs mer >>
Den här bilden tog jag med min egna Nikon istället för med pappas Sony, brukar oftast använda pappas när jag fotar makro. Men den här bilden blev ganska hyfsad ändå. Så jag har suttit och roat mig med att redigera den. Vad tycker ni?
 
Jag upptäckte förresten att jag fick många fler läsare efter min bloggpaus, lustigt. Man kanske skulle pausa oftare! Nejdå, skojar bara, inga fler pauser inplanerade! :)

Blåsippa - Före Och E...