0 Läs mer >>
Före
 Efter
 
Ibland får man ta till lite knep för att bli nöjd med bilden minsann. Som ni ser på originalbilden så är fåglarna på väg åt vänster, alltså ut från bilden. Ni som har hört en massa "fotoregeler" om hur man ska bygga upp en bild känner säkert igen delen där man ska låta motivet rikta sig in mot mitten av bilden och inte utåt. Så det jag fick göra var att klippa ut fåglarna, spegelvända dem och sedan klistra tillbaka dem igen.
Jag var lite lat och klippte ut alla på samma gång i en kvadrat, men det syns ju faktiskt inte. Jag blev nöjd! Sen lite mer redigering på det och så här blev resultatet.
 
Nu efter skolavslutningen har jag passat på att bli förkyld. Usch, jag hatar att bli det, jag vill ju springa runt och ha kul! Men nu är jag på bättringsvägen i alla fall, så det känns bra.
 
 
Ha det gött allihop!
 
 

Före, efter och förky...

0 Läs mer >>
 
Här är ett till gäng bilder från min fotografering med DaVina. Det var väldigt härligt att fotografera dem på rapsfältet, supersomrigt! Under bilderna länkar jag ett liveklipp med dem när de uppträder på Högalidsfestivalen.
Lycka till på turnén i sommar tjejer!
 
 

Mer från DaVina!

0 Läs mer >>

Det har tydligen varit båtmässa i hamnen i flera dagar utan att jag visste om det, men idag åkte jag och Lenny dit och hängde bland segelbåtarna och motorbåtarna. Det vi var mest intresserade av var dock att äta langos och hitta konferenciern som pratade i högtalarsystem hela tiden. Vi hittade honom aldrig, mysko!
Sen satt vi och käkade glass innan vi gick till slottsparken och badade fötterna.
Mysdag!
 

Båtmässa med Lenny

0 Läs mer >>

Buhu.
Igår slutade jag skolan på Högalid. Det har utan tvekan varit mitt bästa skolår hittills och jag har lärt känna många otroligt fina människor som jag kommer tycka om hela livet. I förrgår och igår bjöd jag på eldshow och när klassen var samlad började tårkalaset. Stod verkligen och storlipade bort min fina sminkning.
Vid avslutningslunchen lipade jag ännu mer och sen sov jag över på skolan och hängde med vänner hela natten. Skaffade mig en dread som ni kan se över min ena axel på bilden, nice!
Idag åkte de flesta hem och jag grät ännu mer. Det är så jobbigt att krama om någon som blivit en av ens bästa vänner utan att veta när man kommer ses igen.
Men jag ser fram emot sommaren och jag får säkert träffa mina vänner snart igen!
 
Ha det gött!
 

Sommarlov

1 Läs mer >>
 
God morgon!
Igår släppte mitt band sin första låt, "Combat"! Jag är så himla nöjd och stolt över den här låten! Lyssna gärna om ni vill!
 
Nu blir det snart att åka till Öland och hänga med min underbara klass!
Ha det gött!
 
 

I'm ready for combat

0 Läs mer >>

Idag har jag varit ute på fotouppdrag! Vokalgruppen DaVina går på samma skola som jag och ska på turné i sommar och behövde en fotograf till deras affischer. När jag fick frågan tvekade jag inte en sekund, det är klart man vill hjälpa till om man kan! DaVina består av Vera Frisk, Gina Eriksson, Linn Norin och Lina Granehäll, fyra otroligt talangfulla sångerskor som bjuder på fyrstämmig skönsång. Åh, jag älskar att höra dem sjunga! Om ni vill höra dem, gå in på deras youtube-kanal och njut! Det är helt underbart vilka talangfulla och inspirerande vänner man har!
 
Nu ska jag ut och öva mer på mitt elduppträdande, i övermorgon är det dags!
Ha det fint!
 
 

DaVina

0 Läs mer >>

Haha, jag fick ett helt gäng bilder från konserten på slottet av min sånglärare häromdagen. Jag skrev om konserten för snart en månad sen i ett tidigare inlägg och nämnde att axelbandet till min bas lossnade mitt under vår låt. Och här är bildbeviset! Först satte jag mig på golvet och spelade, men då såg jag ingenting, så jag flyttade upp mig på scenen bredvid och hamnade istället ganska långt ifrån mitt band, haha.
 
På sista bilden upptäckte jag hur mycket mina kompisar i publiken skrattade (och de andra i publiken också för den delen) så jag blev själv helt full i skratt. Efter konserten fick jag ta emot många ryggdunkningar av både vänner och okända vilket var riktigt kul.
Så ibland kan något gå fel men sluta väldigt bra ändå, haha.
 
På tal om något som slutade bra, kommer ni ihåg att jag skrev om min audition till Ölands folkhögskola?
 
JAG KOM IN!
 
 

Ibland är fel väldigt...

0 Läs mer >>

Hallå, vad är jag för en bloggare egentligen? Det tar ju mig flera hundra år att skriva inlägg verkar det som, haha. Nä, skämt åsido, jag har haft ett par tuffa dagar med mycket jobbigt att tänka på så då har jag inte brytt mig om bloggen. Men nu är jag tillbaka igen och redo för nya inlägg.
 
Dagens inlägg handlar även detta om Hamburgresan. Bilderna är tagna från vår första dag då vi hade stadsvandring och gick på guidad tur i två timmar. Intressant och spännande. Som vanligt måste man ta ett par bilder på coola byggnader man aldrig kommer ihåg namnet på.
 
Gatan på sista bilden var en minst sagt speciell gata. Här hittade man vanliga matbutiker i mängder men även en hel hög erotikbutiker. Verkar finnas gott om sådana i Hamburg. Det var lite småläskigt att knata runt på gatan på kvällen, men jag tycker alltid att det är intressant att se hur stadsliv ser ut på kvällen.
 
Nu ska jag vila och ta igen mig lite. Nästa vecka blir det både musikuppträdande och elduppträdande, så jag har en hel del att öva till.
 
Ha det fint!
 
 

Stadsvandring

0 Läs mer >>

Dåså, nu har jag skapat en ny kategori här på bloggen som heter Resan till Hamburg 2014 eftersom jag tycker att det är smart att ha alla inlägg om resan samlade på ett ställe.
 
Resan började vid 06:00 då vi åkte från skolan och bussade oss ner till Skåne innan vi åkte över Öresundsbron som ni ser lite av på sista bilden. Vi åkte inte hela sträckan i ett svep utan rastade då och då. Tyckte det var häftigt med alla vindkraftverken som stod och snurrade där ute i havet, men jag är om sanningen ska fram lite småskraj för vindkraftverk. Jag vet, det låter jättekonstigt, men jag har lite fobi för dem, haha. De är ju jättebra och sådär, så det är inte det som är problemet, men de är ju så sjukt stora och höga och snurrar så långsamt. De ser nästan lite hotfulla ut tycker jag, haha. Mina kompisar skrattade åt mig när jag satt och hukade mig i bussen när vi åkte förbi vindkraftsverk i Tyskland. Jag får liksom en känsla av att de ska välta på mig, haha.
 
Fler bilder kommer så småningom!
 
Ha en fin kväll, jag ska på konsert där en kompis uppträder!
 
 

Windkraftanlage

0 Läs mer >>

Jamen, då var man hemma från Hamburg igen. Det har varit en riktigt rolig resa och jag har sett en massa spännande saker som jag kommer dela med mig av på bloggen.
 
De här byxorna hittade jag i St. Pauli (en stadsdel med musikaffärer, second hand-butiker och en erotikgata. Vi besökte allt utom det sistnämnda, haha) i en bohembutik på en liten gata. Har velat ha ett par haremsbrallor ganska länge nu och hittade ett par fulsnygga i Hamburg. De är så sjukt bekväma! Kommer nog använda dem väldigt mycket i sommar.
T-shirten köpte jag också i Hamburg i och för sig, men den är inte så speciell, haha.
 
Med haremsbyxor är det okej att hoppa runt på balkongen, så det så.
 
 

Haremsbrallor

1 Läs mer >>

Hallioj! Imorgon drar jag till Hamburg med skolan, så nu har jag en god anledning att inte blogga på några dar, haha. Ska bli kul att se en ny stad i Tyskland, har redan varit i landet två gånger och sett Berlin och Lüneburg.
 
Så ha det så fint här hemma!
 
 

Hello Hamburg

0 Läs mer >>
Gammal bild, men det är ungefär såhär trött jag känner mig just nu, haha.
Så, nu var man äntligen klar med dagens sökning till musikteatern på Ölands folkhögskola. Fick gå in till juryn som tredje person och framföra min valda låt. Körde A New England av Billy Bragg, grym låt! Det hade kunnat gå bättre, men det gick ändå helt okej.
Efter det fick jag vänta i några timmar innan jag fick framföra min monolog, ett utdrag ur Waiting for the parade. Vet inte riktigt hur det gick faktiskt. Jag kunde texten utan problem, men har ingen aning om vad juryn tyckte. Kul var det i alla fall.
Och sen kom det fruktade dansprovet. Dansen är ju den del av auditionproven jag har svårast för, men det gick faktiskt över förväntan bra! Visst hängde jag inte med alltid, men mina jazzdanslektioner har verkligen gett resultat! Chasséerna hade jag inga problem med alls och koreografin funkade helt okej.
 
En bra dag, ska bli spännande att få höra juryns dom!
 

Ännu en audition