0 Läs mer >>
 
Originalet
 
 
 
Idag kom jag inte riktigt på vad jag skulle göra för typ av inlägg, så det slutade med att jag satt och redigerade lite i picmonkey. Här testade jag deras olika "redigeringsteman", det första är halloween och det andra är alla hjärtans dag. Jag tycker det är kul att man kan få så skilda känslor i bilder beroende på hur man redigerar. Första bilden känns ganska spöklik, medan den andra bilder känns lite gullig (och väldigt rosa!)
 
Annars har jag inte så mycket att säga idag, känner mig lite borta i tankarna idag. Kan bero på att jag nyss var på en föreläsning om kemi, vilken var väldigt intressant trots att jag inte förstod så mycket :)

Testar olika redigeri...

1 Läs mer >>
 
 
 
 
Igår beställde jag hem en fotobok från Önskefoto.se med lite blandade bilder från min resa till Tanzania, så jag tänkte att ni skulle få se några av de bilder som jag lade till i boken. Jag valde faktiskt att göra alla bilderna svart-vita eftersom jag tycker att bilderna blir lite mer effektfulla och dramatiska så. Det blir ingen stor fotobok, bara 25 bilder utan text, men jag hoppas att den blir fin.
När det gäller just de här tre bilderna är första bilden min favorit, det var den enda fullvuxna lejonhannen vi såg under safariveckan :)
 
Om jag skulle jämföra de fotoboksprogram jag har använt skulle jag hellre rekommendera Fuji Direkt, mycket bättre och mer funktioner, men det var kul att prova på nåt nytt :)
 
 

Fotobok - sneak peek

0 Läs mer >>
 
Den här bilden pillade jag med för ganska längesen i samband med en lektion i estetisk verksamhet. Vi fick i uppgift att hitta en redigeringstutorial av något slag och sedan skapa en egen bild. Jag följde en av Megapixlars tutorials, nämligen den här! Väldigt enkelt att göra, ett lätt sätt att piffa upp en bild på om man vill ha något lite mer speciellt :)
 
För övrigt sitter jag just nu på engelskalektionen och är ganska nervös. På torsdag ska jag nämligen bada isvak! Skolan erbjuder eleverna chansen att få prova på hur det är att gå genom isen och vi får lära oss vad man ska tänka på om olyckan är framme. Trots att det är nästan två dygn kvar innan det är dags är jag riktigt skakis redan nu, haha :) Ett par kompisar till mig följer med och tar kort och filmar när det väl är dags för doppet, så bildbevis kommer! Om jag inte fegar ur... :P

Geometriska former i ...

1 Läs mer >>
 
Foto: Anna
 
De här bilderna tog min kompis i mitt kök förra året. Vi hade varit ute och fotat på en blåsig ö i ett par timmar innan vi cyklade hem till mig och fikade. När vi väl satt där, mätta och glada kom vi på att vi skulle leka lite med tändstickor och försöka fånga flammor på bild. Till slut satt vi omgivna av nerbrända tändstickor, haha :)
Efter det blev det en liten cykeltur i ösregn, härligt! Eller inte... :P

Eternal flame

0 Läs mer >>
 
Jag har ett tag gått runt och tyckt att min kamera är ganska dålig i makrosyfte och det håller jag fast vid. Fast i och för sig, kameran är ju en kompakt långzoom, så det kanske inte är så konstigt :P Egentligen lite synd att jag köpte just en långzoomkamera, det är ganska sällan jag zoomar in så långt. Så när det gäller makrobilder föredrar jag att låna pappas kamera, den är snäppet bättre. 
Någon vacker dag ska jag köpa mig en systemkamera och då ska jag minsann skaffa ett makroobjektiv också! :)
 
Nu är det dags för mer filminspelning!

Testar makro

0 Läs mer >>
 
 
De här är några av mina favoritbilder från den här vintern. Jag tog dem igår på väg hem från stan. Jag kan inte sätta fingret på vad, men det är någonting med solnedgångar som gör mig så himlans (ordvits, hehe) glad! Det är bara så vackert :) Det här är en av de bästa sakerna med att ha flyttat till Kalmar, man får se solen gå ner vid havet. Förr bodde jag ute på landet, vilket också var väldigt fint. Funderar på att ta tåget tillbaka i vår, ta med matsäck och vandra runt hela dagen i barndomsskogarna :) 
 
Nu måste jag sticka, dags för filminspelning :D

Himlen runt hörnet

0 Läs mer >>
 
Idag provade jag på att ta lite självporträtt. Det är väldigt sällan jag gör det, men jag tänkte som sagt ge det ett försök. Självporträtt är inte riktigt min grej tror jag, jag tycker det känns konstigt att stå för sig själv framför kameran :P Så jag föredrar att ta bilder på någon annan :D
 
Idag har för övrigt varit en bra dag :) Jag har fotat ganska mycket och mitt i fotograferandet träffade jag på en kompis som jag inte sett på fyra månader eftersom han flyttade utomlands för att plugga, så det var jättekul! När jag kom hem var jag (som vanligt) blöt och iskall, så då var det mysigt att gosa ner sig i fåtöljen med en påse naturgodis och datorn. Fredagsmys!
 
Jag har för övrigt upptäckt att jag har blivit helt galen i solnedgångar. Det är så otroligt vackert! Därför har jag tagit en massa bilder på det idag, de kommer upp senare på bloggen :) 

Ett självporträtt

0 Läs mer >>
 
 
Okej, jag vet att det är svårt att cykla nu på vintern, men för den skull behöver man inte slänga ner cykeln i kanalen, vem det nu är som har gjort det :P Ligger säkert dussintals cyklar och kundvagnar i kanalen vid det här laget. Igår hade jag med mig kameran till skolan för att lägga över en del bilder till skoldatorn och tur var väl det, för jag hittade både det ena och det andra att fotografera efter skolan :)
Igår drog jag till frisören också och kortade av håret en del. En gång i tiden hade jag omkring 80 centimeter långt hår, ungefär hälften av hur lång jag är :P Men på senare tid har jag börjat korta ner det steg för steg och nu är det "bara" ca 65 centimeter :D Riktigt skönt faktiskt plus att jag är tvungen att klippa av mer av håret för att kunna få upp det i en balfrisyr när vi har studentbalen. Så är det med det :)
 
Det sista jag tänkte göra i det här inlägget är att tipsa om en kul blogg. Här hittar du bilder på otroliga skulpturer, konstverk, porträtt, fotografier m.m. Jag blev sittandes ganska länge framför den här sidan igår :)
 

En ensam cykel

0 Läs mer >>
 
 
 
Jag var först på väg att lägga upp lite bilder jag tog en kväll för ett tag sedan, men då hade det blivit så mycket mörka, smått dystra bilder här på bloggen, så istället lägger jag upp ett par bilder från maj förra året. Kanske inte passar nu på vintern, men jag längtar så mycket till sommaren och värmen!
De här bilderna hade jag faktiskt nästan glömt bort, men det är det som är roligt med bildarkiv, ibland hittar man en godbit här och där :)
 

Det Var En Dag I Maj

1 Läs mer >>
Före
Efter
 
Just nu sitter jag i skolan och har engelskalektion och jobbar lite på mitt tal om fotografering. Förmiddagen spenderade jag halvsovande på samhällslektionen, haha :) 
 
Den här bilden tog jag vid samma tillfälle som bilden i förra inlägget. Jag har tagit rätt mycket närbilder på månen den senaste tiden och bestämde mig för att ta med ännu mer av himlen den här gången. Jag har beskurit bilden lite grann eftersom det faktiskt blev lite för mycket himmel annars :) Jag tyckte att himlen var för ljus (bilden är tagen på eftermiddagen) så jag drog ner ljusttyrkan, höjde kontrasten och skuggan en hel del och justerade highlights en aning för att månen skulle lysa lite starkare. Jag blev rätt nöjd med resultatet, gillar färgen på himlen. Dock hade jag önskat att det hade kommit med lite stjärnor på bilden, men de syns ju inte på eftermiddagen :P
 

Från dag till kväll

0 Läs mer >>
 
Halloj! Jag har märkt att jag har lite svårt för att komma igång med den nya bloggen. Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Så jag bjuder på en bild som jag tog för några dagar sedan och lägger upp en sån där trevlig liten blogg-lista idag :)
 
Senaste

Låt du hörde: Vi Två, 17 År med Håkan Hellström
Film du såg: Narnia 3 kanske?
Mat du åt: Pasta
Kram: Kommer jag inte ihåg :)
Puss: Oj, längesen, minns inte det heller :P
Känsla: Glädje :)
Bråk: Säkert nåt med brorsan, haha
Resa: Polen
Glädje: Idag när jag fick se en fin gammal bil stå på gatan :D
Längtan: Längtar till studenten hela tiden :P
Dröm: Tror det hade med björnar och kameror att göra...
Personen du träffade: Maja och Jennifer
Person du pratade med: Maja
Personen du fick sms av: Emelie
Gången du var utomhus: Nyss, när jag gick mellan matsalen och skolan
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Igår kväll
 
Antingen-eller-frågor

Storstad eller landet: 
Stad OCH landet!
Hamburgare eller pizza: Pizza
Kött eller fisk: Inget av det
Hund eller katt: Katt
Aftonbladet eller Expressen: Aftonbladet
McDonalds eller MAX: Inget där heller :)
Vin eller öl: Lättmjölk! :D
Charter- eller skidsemester: Så länge det är sol, varmt och mycket att se är jag nöjd :)
Sverige eller utlandet: Båda
Sport eller nyheter: Sport
Hockey eller fotboll: Handboll
Ljushåriga eller mörkhåriga killar: Mörkhåriga
Sommar eller vinter: Sommar!
 
Fem saker du alltid har i ditt kylskåp

A-fil
Mjölk
Ost
Gurka
Bregott
 
Fyra saker du inte kan vara utan

Kameran
Mobilen
Vänner och familj
Musiken
 
Tre saker du inte kan äta

Sten...
Kundvagnar...
Element...
Nej, men om jag ska vara seriös kan jag äta det mesta, dock inte grapefrukt :)
 
Två saker som gör dig glad

Människor jag tycker om
Håkan Hellström
 
En sak du gör oftast flera gånger i veckan

Går och lägger mig alldeles för sent...

Det var det det! Imorgon ska jag försöka komma igång ordentligt :)
Hejdå!
 

Segstartad

1 Läs mer >>
 
Hejsan gott folk! Jag har tidigare bloggat på devote.se, men bestämde mig för att byta till blogg.se, hoppas att ni kommer gilla min blogg!
Jag har tänkt att lägga upp mycket bilder, skriva lite om intressen, visa lite redigeringar av olika slag o.s.v. En gott och blandat-blogg helt enkelt!
 
Vem är då jag? Jo, jag är en glad tjej som oftast har mycket nära till skrattet. Gillar att sjunga, lyssna på musik, skapa musik, spela teater, fotografera, träffa vänner med mycket mera. Jag har väldigt många intressen, så listan kan bli lång. För övrigt går jag på gymnasiet och är inne på min sista termin! Jösses, vad jag längtar till studentdagen :) Jag läser till florist, men jag har bytt bana under de senaste åren och efter studenten börjar jag förhoppningsvis plugga musikteater på Öland. Annars tror jag inte jag har så mycket mer att säga för tillfället.
Eller jo, jag gillar skumtomtar.
So long!

Ny blogg!

1 Läs mer >>

Mitt första inlägg.

Välkommen till min ny...