1 Läs mer >>

Anledningen till att jag namngav dagens inlägg "The Importance Of Time" är att det slog mig idag hur viktig tiden är när man ska fota. När jag gick hem från bussen gick jag förbi ett fint skogsparti där solen sken genom lövverket och jag bestämde mig direkt för att snabbt ta mig hem och hämta kameran. Strax var jag tillbaka på platsen, men solen hade redan hunnit flytta på sig och det blev ingen bild. Istället cyklade jag en liten runda och tog mig ut till en liten liten udde och knäppte lite bilder. Det var för övrigt första gången jag cyklade på över en månad eftersom jag har haft körtelfeber, och det var jättekul att susa iväg i full fart igen.
 
Ute på udden var det mest vass så jag såg inte mycket mer än så, så jag gjorde en favorit i repris och klättrade upp i ett träd. Den här gången klättrade jag ganska högt, runt 3-4 meter skulle jag tro. Och plötsligt hade jag ett helt nytt och finare motiv. Så det är ett tips, leta efter nya vinklar när ni fotar!
 
 

The Importance Of ...

0 Läs mer >>

Konstig rubrik, men bilderna togs i måndags men jag har inte haft tid till att blogga förrän nu. (Och just nu är det egentligen inte fredag utan kl. 23:52 torsdag kväll, men jag låtsas att det är fredag ändå.) Jag satt vid tv:n i måndags och tände en massa fina ljus och blev helt till mig och hämtade kameran. Dock tyckte jag att färgerna inte blev något vidare, så jag testade att göra bilderna svartvita. Får man ändå fram den varma känslan som ljus ofta speglar? Inte riktigt tycker jag, men det blev fint i alla fall.
 
 Idag, just nu när detta inlägg postades startar vi vår första konsert. Undrar om jag är nervös vid det här laget. Troligtvis ja, men hoppas det är på ett bra sätt. I och med att vi har konsert imorgon borde jag verkligen sova nu istället, så jag slutar skriva här och önskar er en god natt. Eller god dag beroende på vilken dag det handlar om.
(Det här inlägget blev snurrigt, ett tecken på att jag borde sova)
 
God nattmorgondagkväll!
 
 

Måndag På En Fredag

0 Läs mer >>
 
Det här är Pankbanken, ett lokalt band som gör härliga låtar som jag har lyssnat på om och om igen, och häromdagen släppte de en ny låt med musikvideo, så kolla in den! När ni ändå är igång så ta och kolla in deras youtubekanal och gilla deras facebooksida så får ni veta mer om dem!
 
"De kallar mig galen, spritt språngande galen"
 
 (Update: Det verkar som om inbäddningen av klippet inte vill samarbeta, men klicka bara på YouTubeikonen nere i högra hörnet på videon så kan ni lyssna! Både de och jag skulle bli väldigt glada då!) 
 
 

Galen - Pankbanken

0 Läs mer >>
 
Igår hade klassen spelning på Kalmar Fashion Week i en utställningslokal där folk minglade runt hela dagen. Det var roligt, men rösten funkade inte så bra tyvärr. Tror att jag har överansträngt den lite de senaste veckorna. Men idag har jag haft en vilodag då jag knappt ens har pratat, haha. Rensat i garderoben för en gångs skull.
 
Som ni ser träffade jag Elsa Billgren igår, vad skoj! Hon är årets höjdpunkt på Kalmar Fashion Week. Förra året kom Lars Wallin. Honom träffade jag inte, men min floristklass som jag då gick i fick göra blomsterdekorationerna till hans modevisning. Kul!

 

Kalmar Fashion Week

0 Läs mer >>

Idag slutade vi faktiskt ganska tidigt från skolan så jag hann till och med knäppa ett par bilder utanför huset. Dock hade jag hoppats på att fånga den lilla ekorren som skuttade runt bland grenarna, men när jag fått tag på en kamera hade den lilla rackaren såklart hunnit försvinna. Men ljuset som letade sig fram mellan grenarna i hasselbusken var inte så dumt det heller. Vad kul det var att fota igen, det var längesen nu.
 
Imorgon spelar vi på Kalmar Fashion Week och på fredag och söndag drar vi igång med våra två timmars-konserter! Ska bli jättekul!
 
 

Light Against Dark...

1 Läs mer >>
Venedig, 26 maj 2013

Nu har jag varit dålig på att blogga den senaste tiden, men jag har inte tid! Idag var jag till exempel i skolan mellan 8:30 och 20:00 (och vissa dagar längre än så) och till och med på helgerna är vi upptagna med spelningar och uppträdanden. Det är verkligen jättekul och jag lägger ner all tid jag har på musiken just nu, så bloggandet har hamnat lite i andra hand tyvärr. Så det lär inte bli bättre på bloggfronten framöver, men det dyker säkert upp nåt inlägg då och då.
 
Ta hand om er så ses vi när vi ses!
 
 

Tidsbrist

0 Läs mer >>
Förra helgen, när jag och familjen var över till Öland och spenderade helgen vid sommarstugan vaknade jag först av alla på morgonen och bestämde mig helt enkelt för att ta med mig kameran ut på en morgonpromenad. Det var riktigt härligt att komma ut i det daggvåta gräset, morgonsolen och upptäcka nya miljöer. Jag vet inte om platsen där jag tog bilderna tillhör tomten, men det är nog inte helt omöjligt. Det blev förresten ingen kamera häromdagen eftersom det enda exemplar butiken hade kvar var utställningsexemplaret och det vill man ju helst inte ha. Så det blev till att göra en beställning, så förhoppningsvis kommer min kamera och ett extra batteri om cirka två veckor. Spännande! (Tidsinställt inlägg eftersom jag är i skolan och ute på spelning idag.)  

Motljus

0 Läs mer >>

När vi var på Öland förra helgen åkte vi upp till Byrum och spanade in Ölands raukar vilket jag tyckte var skoj eftersom jag inte sett raukar sedan jag var liten och vi åkte till Gotland. Dock kan man ju knappt jämföra Ölandsraukarna med de på Gotland, de ser ju helt annorlunda ut, men det var kul ändå!
 
Nu ska jag dra och köpa en ny kamera tror jag!
 
 

Raukar

0 Läs mer >>

Det här är min nya stålsträngade halvakustiska gitarr som jag fullkomligt älskar! Eller ny och ny, jag köpte den av en klasskamrat häromdagen och nu går den under namnet Magda Hellström. Magda var namnet gitarren fick av min kompis och Hellström lade jag till bara för att det var kul. Det är tydligen många som gillar att döpa sina gitarrer vilket jag tycker är riktigt skoj. Min nylonsträngade heter Håkan Levin, namnet Levin kommer från märket på gitarren. Min nya gitarr är av märket Cort.
 
Idag hade vi förresten vår första spelning vilket gick väldigt bra och var jätteskoj. Dock strulade tekniken lite under en av mina låtar, men det var bara att börja om från början. Ser fram emot tisdag, då har vi nästa spelning!
 
 

Magda Hellström

0 Läs mer >>

De här bilderna är några av mina absoluta favoritbilder från 2013 och de tog jag samma kväll som det föregående inlägget. Jag gillar speciellt mittenbilden. Det var verkligen perfekt motljus att fota i och det blev riktigt snygga reflexer i linsen som gör bilderna ännu bättre, om man frågar mig.
 
Anledningen till att jag inte bloggat på flera dagar beror på att jag knappt varit hemma de senaste dagarna, jag har bara ätit frukost och sovit. Resten av tiden har jag spenderat i skolan, från tidig morgon till sen kväll och repat järnet inför spelningarna framöver. Första spelningen är imorgon och det ska bli jättespännande! Jag ska sjunga och spela Zombie (Cranberries), sjunga Fix You (Coldplay) och Kom Igen Lena (Håkan Hellström). Ser fram emot det!  Jag har förresten köpt ännu en gitarr, den måste jag fota så ni får se den, så snygg!
 
 

Kära Bror

0 Läs mer >>

Som jag skrev i förrgår var nedre delen av tomten full av dimma när vi kom hem från stranden, så jag slängde mig ur bilen så fort vi kom tillbaka till stugan, nappade åt mig kameran och skyndade ner mot dimman. Och visst är den häftig? Det är nåt magiskt med dimmor tycker jag, och det sägs ju vara spåret efter att älvor har varit framme och dansat. Vi stannade kvar där nere ett tag och bara tittade (i mitt fall fotograferade) innan vi gick in i stugan och tände en massa ljus. Mysigt!
 
 

Dimmigt Landskap

0 Läs mer >>

När vi satt där på stranden och njöt i solen kom ett stort gäng gäss och flög över havet och brorsan drog till med att det var 86 stycken. Det roliga är att jag just räknade dem och kom fram till att det är 87 stycken, så det var en ruskigt bra gissning! Helgen på Öland har varit helt toppen och det var så fint väder och så fina stränder vi besökte att man nästan kunde tro att man var i Grekland istället. Det är så som många säger, att man måste inte alltid åka utomlands för att uppleva härlig natur och soliga stränder. Öland funkar finfint det med!
 
 

Fågelsträck