0 Läs mer >>
Det fick bli mobilbilder i dagens inlägg, därav den dåliga bildkvalitén

Igår fick jag och min klass chansen att hänga med världsmästaren i nyckelharpa, Emilia Amper. Hon kom till Kalmar och spelade med bandet ODE som består av henne själv, Dan Svensson och Olle Linder. De spelar folkmusik, vilket inte brukar vara min musiksmak direkt, men de var fantastiskt duktiga! Det var till och med så att jag fick en liten tår i ögat på ett ställe, eftersom deras musik var som ett konstverk. Helt otroligt. ODE kan ni se på översta bilden (plus elever från min skola). Emilia står i mitten och spelar på sin berömda nyckelharpa. Häftigt att hon turnerar över i stort sett hela världen!
 
Idag fick vi hänga lite med Camaron Ohcs och bandet som hon turnerar med just nu. I grund och botten är hon soloartist, men nu har hon som sagt ett band med sig. Bandmedlemmarna är från Sverige och Danmark och Camaron kommer från Nashville, Tennessee i USA och har jobbat med bland annat Miley Cyrus vilket jag tycker var väldigt häftigt även om jag inte är så mycket för just Miley Cyrus. Camaron Ohcs och hennes band spelade härlig countrymusik som verkligen fick en att smittas av glädjen de utstrålade och precis som med ODE fick jag uppleva en musikstil som jag trodde att jag inte tyckte så mycket om, men Camaron och bandet var verkligen jätteduktiga! Riktigt roligt att vi fick chansen att se dem! Ni ser dem på nedersta bilden, Camaron är i mitten av bilden.
Nu är jag mer motiverad än någonsin att ta mig ut i musikvärlden och göra allt jag kan för att lyckas. Kämpa, kämpa, kämpa!
 
 

Världsmästare & count...

0 Läs mer >>

Idag hängde jag med min musiklärare Thomas till Nybro och hämtade lite saker på Nonnes (en asgrym musikaffär som drivs av min musiklärare från högstadiet), bland annat en gitarrförstärkare och det här fina klangspelet. Eller glockenspiel som det också kan kallas. Eller metallofon för den som föredrar det namnet. Klangspelet fick följa med hem till mig eftersom jag ska spela på det i våra julföreställningar som vi ska ha i början på december. Det ska bli jättekul, men det är kort om tid eftersom vår turné med barnteatern just tagit slut. Så vi har ett par veckor på oss att repa in ett tiotal låtar, men det ska vi nog klara! Nu har jag suttit som ett litet barn och klinkat på klangspelet för fullt, haha.
 
Idag har jag också fixat en julklapp till min fina Oliver så nu har jag bara två kvar innan jag kan släppa tankarna på julklappar.
 
Hur går det för er och era julklappsköp? =)
 
 

Glockenspiel

0 Läs mer >>
 
Dimmiga dar, det där var fina dar.
Men jag såg aldrig riktigt var vi var.
H. Hellström
 
 

Dom dimmiga dagarna

0 Läs mer >>

Här är min fina klass!
Den här bilden togs efter vår premiär i måndags då vi spelade upp vår egenskrivna barnteater "Hängselbyxor och trasselhår". Både manus och alla låtar har vi skrivit själva vilket var nytt för mig och jättekul! Om ni inte känner igen mig så är jag räven längst till vänster. Idag hade vi ytterligare två föreställningar och spelade även igår. Imorgon får vi en efterlängtad vilodag innan det är dags att köra järnet och spela de fem återstående föreställningarna.
 
 

Hängselbyxor och tras...

0 Läs mer >>

Åh, såna här bilder älskar jag! De är roliga att fota, roliga att redigera och blir väldigt snygga! Jag har tagit samma typ av bilder nån gång tidigare och även då var det Håkan-citat som fick bli orden. Men har man favoritcitat så har man, haha.
 
Idag är det ett tidsinställt inlägg, för just nu står jag på scen som räven Trassel i en barnföreställning som min klass har skrivit själva, både manus och musik. Ska bli jättekul! Tidig morgon blev det i alla fall, klockan 05:00 ringde klockan. Fy...
 
 

Fina ord

0 Läs mer >>
Oh, så estetiskt!

I juni var jag ute och tog ett gäng bilder tillsammans med mig gitarr och idag fick jag för mig att kolla igenom mappen igen. Och då fann jag de här bilderna. De blev ju också ganska bra. För att se de andra bilderna jag lagt upp, vilka är i färg, klicka här!
 

Grusvägar och gitarrs...

0 Läs mer >>

Nu har min senaste fotobok hittat hem till mig och står uppradad tillsammans med de andra på min fotobokshylla. Det tog bara 4 dagar från det att jag beställde den tills den låg i brevlådan, sånt uppskattas. Boken heter "2013" (oj, vad påhittigt!) och har bara bilder som är tagna i år. För en gångs skull gjorde jag ett linneomslag istället för ett fotoomslag, men jag kommer nog hålla mig till att ha ett foto som omslag framöver, även om det kostar lite extra.
Vanligtvis har jag bara naturbilder i mina böcker, men den här gången är det faktiskt lite folk med i boken också. Bilderna jag tog på min bror i somras har fått ett uppslag och några bilder på min nya fina klass har också fått vara med. Plus ett par bilder från studenten, mer 2013 än så blir det ju inte =)
 
Ha en bra dag, nu blir det släktkalas!
 
 

2013

0 Läs mer >>

Gilbert gör det igen! Jag har inte lyckats ta snygga vattenbilder med min gamla kamera eftersom dess manuella funktioner är så begränsade. Men med Sony HX300 gick det på ett litet kick. Superkul! Ser fram emot att ta en massa bilder i vår på bäckar och liknande som porlar fram genom naturen.
 
 

Vattenkaskader

1 Läs mer >>
 
Jag har en känsla av att snön snart är på väg till oss här i Småland. Det känns som om det brukar vara tidiga vintrar nuförtiden. Personligen håller jag tummarna för att vi har snö december och kanske halva januari, sen får den gärna försvinna. Den är ju så ruskigt kall och blöt! Men den är såklart ett fint fotomotiv, den här bilden tog jag till exempel i vintras.
 
 
 

 

Winter is coming

0 Läs mer >>

Jo, det regnar ju en hel del så här års. De här bilderna tog jag härom kvällen, men det regnar idag också.
 
Något som är mindre mysigt är att jag har blivit sjuk, IGEN! Jag är så trött på det här... Nyss hade jag körtelfeber och nu har jag fått nåt liknande. Suck. Det tråkigaste av allt är att jag missar så mycket roligt i skolan. Vi har skrivit en egen barnteater med manus och låtar som vi ska åka på turné med om bara några dagar, och jag ligger hemma och är sjuk. Skittråkigt... 
 
Jaja, jag får se det som man brukar: "Vi hade i alla fall tur med vädret".
Nej just det! Det regnar ju!
 
(Skämt åsido, jag gillar regn)
 
Ha en bra dag!
 
 

It's raining...

1 Läs mer >>

Ja, som rubriken säger har jag gjort en ny fotobok som förhoppningsvis landar i brevlådan om ett par veckor. Fick ett erbjudande hos Önskefoto och kunde inte låta bli att utnyttja det eftersom jag tycker så mycket om fotoböcker.
Jag tycker det är helt underbart att sätta mig ner på nåt bekvämt ställe och bara sitta och bläddra bland fantastiska fotografier och drömma mig bort, hehe. Och nu menar jag ju inte mina egna fotoböcker, de är väl inte så fantastiska. Men de är roliga att göra och det är skoj att kunna visa dem för någon och veta att "den här har jag gjort". Så nu har jag tre fotoböcker som jag gjort under två år och den fjärde är på väg!
Fotoboken får ses som en liten tröst till mig själv eftersom jag gått och blivit sjuk igen. Ack o ve, varför kan jag inte få vara fri från förkylning åtminstone tre månader? Suck.
 
Ni får se mer av fotoboken när den har kommit!
 
 

Ny fotobok på väg!

0 Läs mer >>

Här är ett par bilder till som jag fotade samma dag som bilderna i det tidigare inlägget om hackspetten, eller som jag då valde att kalla den, Mr. Woodpecker. De här bilderna är egentligen inte superbra om ni frågar mig, men jag gillar dem ändå. Första bilden är väl lite mörk egentligen, och jag redigerade den lite, men det gick inte så bra idag. Men jag gillar att den blev så skuggig till slut.
Andra bilden är ganska rolig då jag fick med hackspettens rörelse på bild. Hur jag gjorde har jag ingen aning om, haha. Jag lekte i alla fall lite med kamerans inställningar och det här blev resultatet.
 
Nähä, nu är det läggdags! Klockan 11:00? Japp, det här inlägget är nämligen tidsinställt och skrevs i tisdags kväll, eftersom jag inte har mycket tid till att blogga.
 
 

Hacke Hackspett