0 Läs mer >>
Alvedsjö, 140119

Nu kommer nog bloggandet ligga lite på is igen framöver eftersom jag har mycket saker på gång nu. Det är mycket musik som tar upp mina dagar och jag älskar det. Bandet går framåt och vi har en massa låtar på gång. Jag spelar bas, synth och sjunger, kul! Idag har jag eventuellt fixat en spelning till oss och det andra bandet i klassen, så det känns bra. Vi hoppas på att kunna åka på turné runt omkring Kalmar län och även till Göteborg och upp mot Dalarna där några av mina klasskompisar bor. Ska bli spännande!
 
Jag ska också lägga ner en massa tid på att bli bättre på gitarr och ska studera musikteori både på skoltid och efter. Fick ett par prov av min teorilärare som jag ska få göra och se hur jag klarar det. Praktiskt verkar musik ganska enkelt, men att förstå det teoretiska är riktigt klurigt! Hur många av er vet hur ett F#m-5-ackord ser ut eller hur många b-förtecken tornarten Assdur har? Jag har precis lärt mig hur detta funkar och jag känner mig nästan lite stolt eftersom allt detta var rena hokus pokuset för mig när jag började med teorin.
 
Det går framåt! Jag ska försöka komma ihåg att ta med mig kameran och fota nästa gång vi repar och har spelning så får ni se hur kul vi har!
 
 

Musik, musik och ett ...

0 Läs mer >>

"If you should be the last autumn leaf hanging from the tree
I'll still be here waiting on the breeze to bring you down to me
And if it takes forever, forever it'll be
And if it takes forever, forever it'll be"
 
- Last Leaf - OK Go -
 
 

Last Leaf

0 Läs mer >>

Take me somewhere where we are all alone.
 
Take me somewhere where everything's fine.
 
Take me somewhere where you and I are all that matters.
 
Take me to the sun.
 
Oh, I forgot. You are the sun.
 
♪ ♫ ♪
 
 

Take me to happiness

0 Läs mer >>
 
Ibland är det svårt att bestämma sig för vilket man tycker är snyggast, färgbild eller svartvit bild. Idag är en sådan dag!
 
När jag var uppe i Alvedsjö där sommarstugan ligger bestämde jag mig för att gå på en fotopromenad och utforska området. Jag har bara varit där en gång tidigare, så det fanns mycket att upptäcka. Den här vägen till exempel. Hade ingen aning om vart den gick, så det var skoj att följa den in i skogen.
 
Själv tycker jag att bilden passar bra i både färg och svartvitt, men det blir ju två helt olika känslor i bilderna.
 
Vad tycker ni?
 
 

Färg eller black & wh...

0 Läs mer >>

Det är roligt hur is kan se ut tycker jag. Den kan anta en massa olika former och strukturer och jag har ingen aning om hur det går till, men skoj är det. De här fyra bilderna togs på ungefär samma ställe, men de blev ändå väldigt olika. På sina ställen var isen helt genomskinlig och som ni ser på sista bilden var den helt full av mönster på sina ställen. Jag är nyfiken på hur det kunde bli så mycket streck och linjer i isen.
 
Igår hade vi förresten spelning i Borgholm och det gick så jädra (ursäkta ordvalet) bra! Jag tror jag gjorde mitt bästa framträdande hittills och det känns riktigt bra!
 
Hej framtiden, nu jäklar kör vi!
 
 

Ice Ice Baby

0 Läs mer >>

Uppe i sommarstugan är det ännu inte helt möblerat, så jag passade på att utnyttja de tomma ytorna till att fotografera. En gammal stol fick bli motiv, och det är rätt häftigt vilka olika känslor man kan spegla i bilder beroende på vinkel och redigering. Andra bilden är min favorit, tycker den blev snygg. Den blev liksom lite "ensam". Den översta försökte jag få lite mer gammaldags genom att lägga på ett sepia-filter och den tredje blev lite mer spöklik med en riktad ljuskälla.
 
 

Empty chair

0 Läs mer >>
Foto: Elena Shumilova
 
Idag bara måste jag tipsa om en fotograf! Hon heter Elena Shumilova och kommer från Ryssland. Hon tar några av de finaste bilder jag någonsin sett! Jag blev helt och hållet förälskad i bilden på hennes son bland tulpanerna.
Om ni vill läsa om henne och se lite bilder, så klicka HÄR.
Och om ni vill se hennes bildarkiv på 500px, klicka HÄR!
 
Ta er tid att titta, bilderna är helt FANTASTISKA!
 
 

NI MÅSTE SE DETTA!

0 Läs mer >>

Idag tog jag och mina föräldrar en sväng till vår sommarstuga på norra Öland. Men det är ju inte direkt sommar nu, så det är snarare en vinterstuga. Eftersom vi är ganska "nyinflyttade" eller vad man ska kalla det så grejade mamma och pappa med diverse inredning medan jag antingen var ute på fotopromenad eller låg och huttrade framför brasan. Det var inte många grader inne i stugan kan man lugnt säga! Men en brasa värmde gott.
 
Som ni ser gav jag mig på ett försök att fotografera eld, något jag inte har gjort så mycket innan. Det var inte så svårt egentligen, men jag ville inte sitta med kameran i hettan så länge eftersom jag var rädd att den skulle ta skada.
 
Idag fyller bloggen 1 år!
Hipp hurra!
 
 

Vinterstugan

0 Läs mer >>

... eller nya glasögon som man också kan säga. Och en ny bloggkategori! Självporträtt! Det har ju blivit i alla fall några stycken på bloggen så jag samlade dem i en egen kategori.
 
Jag blev riktigt nöjd med glasögonen. Som ni ser blev det de silvriga till slut. Sen kan vi bortse från att jag inte alls ser så cool ut som jag tror att jag är, men jag tycker själv att jag passar ganska bra i brillorna.
 
 

Nya glajjer...

1 Läs mer >>

Ojoj, så här ser det ut i mina tankar just nu. Vad ska man göra efter sommaren? Jag har massa tankar, men jag vet ändå inte vad jag ska göra. Ska man våga söka till högskola? Eller ska man söka musiklinjen vid Billströmska folkhögskola utanför Göteborg? Eller kanske musikteater på Öland? Eller också show och musikal i Markaryd? Och kommer jag fortsätta dansa om jag börjar nu?
 
Jag tror att mitt största problem är att jag är lite feg när det gäller sånt här. Det är läskigt att lämna sin trygghetszon och flytta till en relativt okänd plats med en massa nya ansikten. Men för eller senare ska man ju göra det. I vilket fall är jag lite på gång med dansen eftersom jag ska börja dansa jazz om några veckor. Göteborg lockar väldigt mycket, men jag vet inte om jag vill hålla på med ensemblemusik på heltid.
 
I vilket fall som helst kommer nog min framtid innehålla musik på ett eller annat sätt. Det känns tryggt.
 
♪ ♫ ♪
 
 

Mina tankar just nu

0 Läs mer >>

När jag kom hem från skolan idag såg jag att mitt beställda exemplar av "2 Steg från Håkan" hade kommit, så då fick jag för mig att jag skulle samla alla mina Håkan-prylar och fota samlingen. Så här är den! Man har verkligen lyckats samla på sig en del grejer under åren.
 
Min samling består av två sjömansskjortor, en sjömanshatt, två väskor, tre t-shirts, ett linne, två böcker, en live-DVD, "2 Steg Från Håkan", "Känn Ingen Sorg", en signerad booklet, samtliga CDs inklusive singelskivan och soundtracket till "Känn Ingen Sorg, plus en drös med affischer fast de sitter på väggarna. Dessutom har jag gjort en egen bok med tidningsurklipp, fast den är inte med på bild. Nu fattas bara hans EP. Hoppas jag får tag i den nån gång.
 
Min kompis kallar mig för fangirl. Jag misstänker att hon har rätt.
 
(Kul att så många läste mig blogg igår! Jag hade 20 gånger fler besökare än i onsdags!)
 
 

Samlingen

3 Läs mer >>

Haha, bara för att jag skrev igår att jag inte gillar att vara med på bild så får ni härmed se tre självporträtt tagna nyss. Jag var nämligen hos optikern idag och fick hem tre olika bågar eftersom jag ska skaffa nya glasögon. Problemet är bara att jag inte vet vilken båge som är snyggast. Jag gillar allihop! Hmm.
 
Det här känns som ett jättetöntig inlägg (vilket det troligtvis är), men jag skulle vara väldigt tacksam för åsikter, haha. Blir alltid så velig när det gäller sånt här.
 
Ha en fin kväll, själv ska jag gå och se Catching Fire på bio!
 
 

Glasögonproblematik

0 Läs mer >>

Det här med att vara med på bild har inte riktigt varit min grej sedan jag blivit äldre. Som liten var man väl en liten linslus, men nu föredrar jag att stå bakom kameran. Eller om jag nu ska vara med på bild så vill jag hellre spexa och busa, som ni kan se, haha. Den där webbkameran som sitter i laptopen var ruskigt skojig trots den kalasdåliga bildkvalitén.
 
Men jag har faktiskt ett par någorlunda seriösa bilder med i dagens inlägg, jag kan ju inte flippa loss helt, haha. Igår färgade jag håret för första gången i mitt liv och det fick bli en ombre. Jag blev jättenöjd och det är roligt att vara blond igen. Håret har mörknat så mycket med åren. Ombren syns ju inte så tydligt på bilderna, men om ni jämför med någon av bilderna på mig i ett inlägg längre ner så ser man stor skillnad.
 
Nä, nu ska jag fortsätta spela gitarr, har en massa grejer jag ska lära mig inför projekt och spelningar!
 
 

Ny hårfärg och kamera...

0 Läs mer >>

Idag har jag varit ute på en kall och blåsig cykeltur, så det blev att jag satt och tittade igenom bilderna från när jag och familjen åkte till Tanzania när jag kom hem. Åh, vad jag saknar värmen och allt spännande! Varje dag bjöd på något nytt och jag trodde aldrig att jag skulle bli "van" vid att se giraffer vandra runt 20 meter ifrån en. Det är verkligen den mest spännande resa jag har gjort, och även den jobbigaste. Ni som har följt mig och mitt bloggande ett tag kanske minns det jag skrev på min tidigare blogg, att jag blev så sjuk att jag trodde att jag skulle stryka med. Men trots det skulle jag gärna göra om resan. Det var värt det, eftersom man fick se fantastisk natur och vackra djur i sin hemmiljö. Och spännande kultur!
 
Jag är väldigt ressugen nu! Jag vill åka till Borneo!
 
 

Värme och äventyr

0 Läs mer >>

Precis som rubriken säger lider jag av ett allvarligt fall av bloggtorka. Det kan bero på att jag inte har någon blogginspiration idag, men bildarkivet håller på att sina. Igen! Det har ju varit ganska trist väder på sistone, så det har inte blivit att jag knatat runt med kameran heller. Ajabaja!
 
Dessutom sitter jag bara och väntar på att det ska bli tisdag och att skolan ska börja. Vem hade kunnat ana att ett jullov skulle vara såå långtråkigt?
 
Men bilden är ganska fin, tog den på slottet i somras när jag hälsade på på en av mina lediga dagar. Fint ställe det där slottet.
 
 

Dagens väder: bloggto...

1 Läs mer >>
Mikko Puttonen
Jag skrev ju igår att jag skulle vara borta från bloggen ett par dagar, men jag kunde inte låta bli att länka den här bloggen, så det fick bli ett tidsinställt inlägg.
 
Mikko Puttonen är en väldigt duktig fotograf från Finland som blandar bloggen med bilder från olika typer av fotograferingar, vardagsbilder och outfitbilder. Han har en fantastisk klädstil som jag fullkomligt älskar och hans porträttbilder är helt otroliga. Så in och kolla!

Bloggtips!