0 Läs mer >>
Jo, jag gick på bokrean och småtittade lite igår och fick syn på den här boken. Jag har aldrig hört talas om fotografen tidigare, men lockades av det billiga priset, hehe, så jag köpte den :) Boken är full av otroliga bilder från hela världen och rolig fakta om spännande platser, så jag tycker att jag gjorde ett riktigt bra köp :) För att ni ska få en lättare uppfattning om hur stor boken är jämförde jag den med en tändsticksask, det är inte direkt en bok man ligger och läser i sängen innan man ska somna, haha. Tung är den också! Jag kunde inte låta bli att väga den när jag kom hem och vågen stannade på närmare 4 kilo!
 
Idag kom jag för övrigt att tänka på att vi inte har en enda tom vitt vägg i hela huset. Ganska irriterande om man vill ha en vanlig vit bakgrund när man fotar. Jaja, nu fick ni ta del av lite av vår vardagsrumskonst, haha :)

Amazing Planet - Bokt...

0 Läs mer >>
 
Så många broar jag bränt
Ingen tog mig riktigt över, nej
Men jag går inte isär
När jag går med dig
 
- Gårdakvarnar Och Skit - Håkan Hellström -
 
 
 

Gårdakvarnar Och Skit

2 Läs mer >>
Original
Blogginspirationen ligger inte på topp just nu, så det blev till att redigera en bild idag. När jag gick runt nere vid båtbryggorna hemma hos mig för en dryg månad sedan fick jag syn på att det var fullt med bubblor i isen och jag tog ett kort. Sedan tänkte jag inte mer på det förrän idag när jag satt och funderade på vad dagens blogginlägg skulle handla om.
Som vanligt letade jag igenom mina bilder efter något intressant att visa och valde den här bilden. Men originalet ser väldigt tråkigt ut, så jag justerade ljusstyrkan, highlightsen, skuggorna och kontrasterna (det vanliga alltså) för att snygga till bilden. Sedan öppnade jag den i PhotoShop för att piffa till den lite extra genom att retuschera bort små prickar och smuts. Resultatet ser nästan ut att vara taget under vatten, under isen istället för ovanför :)
 
 

Bubbles

1 Läs mer >>
Oj, idag blev det ett lite senare inlägg än vanligt. Jag har haft så fullt upp med hemtenta i buddhism, muntligt föredrag i svenska C och gitarrlektion att jag glömde bort bloggen. Men nu är jag här och funderar på vad jag ska skriva.
Jo, bilden tog jag för snart ett år sedan. Jag var ute på en vanlig promenad när jag fick för mig att klättra upp för en liten kulle jag gått förbi flera gånger. Där uppe fanns en stor grusplan full av konstiga grejer. De här betongväggarna liksom, vad är det? Det var ganska roligt att gå omkring där och bara kolla på sakerna, dock kände jag mig lite iakttagen när jag var där. Läskigt, haha :) Tror jag får ta och gå dit sen i vår igen för att se om det har kommit nya grejer att fota :)
Idag bokade min mamma en resa för henne och mig till Italien! Vi åker i maj, ska bli superkul! :D

Förvirrad Måndag

0 Läs mer >>
Sista lovdagen. Jag har inte gjort mycket alls idag, mest suttit med gitarren och sjungit lite. Häromdagen skrev jag ansökningar till två olika folkhögskolor, ena är Musikteater och den andra är Musik På Scen. Känns riktigt kul!  Audition är i maj, men jag har redan börjat förbereda mig lite, haha :) Jag gillar att vara ute i god tid. Jag har varit på audition för musikal två gånger tidigare och kommer ihåg att jag var så nervös så att knäna skakade, så jag vill vara riktigt förberedd den här gången, haha :) Så jag ska lära mig minst en låt som jag kan framföra på antingen gitarr eller piano och just nu sitter jag och försöker lära mig den här. Jättefin låt som är lätt att spela :)
 
Lovet bara svischade förbi, som det brukar göra helt enkelt. Men det är ju faktiskt inte långt kvar till påsklovet, och sen kommer studenten. 107 dagar kvar!

Musikstuga

1 Läs mer >>
Idag gick jag ut på en liten promenad tillsammans med kameran för att se om man kunde hitta något kul att fotografera. Det blåste lite för mycket för att jag skulle ha tålamod till att vara ute länge, så det blev inte så många kort tagna idag. Men klättrat i träd har jag gjort! Jag gick av vägen och gick på en liten upptrampad stig längs vattnet när jag stötte på det här trädet och genast bestämde jag mig för att klättra upp i det. Sagt och gjort, dock kom jag inte så högt. Det kanske var lika så bra, vore ju synd om man trillade ner, haha :) Som barn klättrade jag inte så jättemycket i träd vad jag kan minnas, det är nu på senare år jag har upptäckt att det är ganska roligt. Ännu roligare är det om man har kameran med sig upp i trädet så man kan fota från nya vinklar :)
 
 

Trädklättring

0 Läs mer >>
                     Nikon Coolpix P500                          Sony Cyber-Shot DSC-HX100V              
König KN - Tripod 40 och ett litet gorillapodliknande stativ utan märke
 
Jag hade lite svårt att komma på vad jag skulle skriva om idag, men plötsligt kom jag på att jag för läääänge sen (ett halvår kanske) skrev att jag skulle visa vad jag har för utrustning när jag fotar. Så här har ni den! Nikonkameran är min egna och Sonyn tillhör min pappa, men jag brukar låna den ibland, speciellt när jag ska ta makrobilder. Jag tror nästan att jag använder den mer än vad han gör, haha :) Mitt Königstativ kan jag verkligen rekommendera om man är ute efter ett bra stativ, men som ändå inte kostar skjortan. Jag har haft stor nytta av det. Det lilla stativet har jag ännu inte använt. Jag tror att jag fick det i julklapp julen 2011, men det är på snudden för litet och för klent för min kamera, tror jag. Jag får väl gå ut och testa det någon dag :)
Ber om ursäkt för den dåliga kvalitén på bilderna, fick ta kort med min gamla lilla Nikon jag hade innan jag köpte P500:an.

Min Utrustning

0 Läs mer >>
Igår kom min efterlängtade fotobok! Och en till är på väg, haha :) I förrgår ringde jag som sagt till företaget och fick höra att de skulle göra en ny och dagen efter hamnade den i brevlådan. Jag trodde att de hade varit supersnabba och skickat iväg en ny direkt, men det visade sig att jag fått fotoboken jag beställde för flera veckor sedan. Jag fick nämligen ett mail där de ursäktade att det tagit så lång tid och som plåster på såren fick jag 100 kr rabatt på nästa köp. Kort därefter fick jag ett nytt mail där det stod att de just har skickat min produkt och att den kommer om några dagar. Vad roligt! Nu fick jag plötsligt två fotoböcker plus 100 kr rabatt :D
 
Ibland är det bra när det strular, haha :)

Fotoboken har anlänt!

0 Läs mer >>
Vattendroppar är ett av de finaste motiven jag vet, speciellt när man hittar dem ute i naturen. Det är så vackert när de gnistrar och speglar omgivningen :) De här bilderna tog jag i höstas och har nog visat några bilder från samma tillfälle tidigare i min tidigare blogg. Åh, nu längtar jag verkligen ut i naturen! Ligga på en äng och titta på molnen som drar förbi, plocka blåsippor, springa barfota i gräset... Dock är det ju inte direkt vårväder nu haha, snökaos snarare. Så jag får väl vänta antar jag :)
 
På tal om att vänta, det har gått över tre veckor sedan jag beställde min fotobok så jag ringde till företaget igår för att höra vad som gått fel. Det visade sig att det var något jättestrul med en central av något slag. Så de skickar en ny direkt, så den kommer nog om några dagar. Alltid lika kul att plocka upp ett paket ur brevlådan :)

Naturen Är Ett Konstv...

1 Läs mer >>
Idag tänkte jag visa hur jag redigerade en bild vars resultat jag blev väldigt nöjd med. Jag har lekt lite med den vid olika tillfällen och kommit på nya saker jag velat ändra eller lägga till, så allt har inte gjorts på en och samma gång :)
 
Originalet
 
Steg 1: Här har jag gjort det jag oftast brukar göra. Justerat ljusstyrkan, highlightsen, skuggorna och kontrasten lite grann för att få en lite mer dramatisk bild och skarpare silhouetter (svårt ord att stava till :P) av träden. Till detta har jag använt Picmonkey.com.
 
Steg 2: Från början hade jag inte tänkt att göra mer med bilden än steg 1. Men jag bestämde mig för att göra en vertikal-horisontell redigering eftersom jag var nyfiken på hur bilden skulle se ut på det viset. För att lyckas med detta följde jag en tutorialSimons blogg, spana in om ni också vill lära er! :) 
 
Steg 3: Efter steg två tänkte jag igen att jag var färdig med bilden. Men jag fick för mig att leka vidare lite, så jag öppnade den i Picmonkey igen och lade på en effekt som de kallar Yester-color. Resultatet blev blekare och lite vintage-aktigt, något jag gillar :) Den här bilden lade jag upp på min facebook och namngav den "The world is upside down". Först efteråt kom jag på att jag kunde skriva titeln i bilden, vilket jag gjorde i efterhand :)
 
Steg 4: Sagt och gjort! Jag lade till titeln i bilden och vred och vände lite på orden för att göra det hela lite roligare att titta på. Såhär blev resultatet! Enkelt att göra och väldigt kul :)
 
Det finns verkligen oändligt mycket att göra i redigeringsväg! Väldigt roligt att pilla med då och då, jag tycker även att det är kul att göra flera versioner av samma bild. Även om det är samma bild från början kan de bli väldigt olika varandra beroende på hur man redigerar dem :)
 

Redigering - steg för...

1 Läs mer >>
Pappa kom med en trevlig liten överraskning när jag åt frukost idag. En vintergäck! Vi vet alla vad detta innebär, våren är på väg! Nu dröjer det förhoppningsvis inte länge innan man kan gå ut utan vinterjacka och kängor. Och nu hör jag småfåglar sjunga utanför fönstret! Det är nästan så att jag vill sjunga tillsammans med dem, men jag hade troligtvis låtit som en skata istället eftersom jag är förkyld. Igår hade jag över 39 graders feber och låg i sängen i cirka 20 timmar av dygnet (skämtar inte!). Men jag tror att det börjar gå åt rätt håll för idag är jag uppe och igång. Har till och med suttit med gitarren och sjungit (kraxat) lite, ett gott tecken på att jag börjar bli bättre :)
 

Välkommen hit våren!

0 Läs mer >>
Jag vet inte vem eller vilka som ligger bakom detta, men någon har hängt upp en massa lysande kuber i Stadsparken, en del med figurer i och en del med ord. Jag fastnade för den här, "Våga Vara Dig Själv". Tror att det är väldigt viktigt att man får vara sig själv och känna att man duger som den man är. Det finns nog väldigt många runt omkring oss som är hårda mot sig själva, jag är en av dem. Ibland borde jag lära mig att säga "Bra jobbat!" till mig själv och inte trycka ner mig. Ska jobba på detta, haha :) 
 
Nu blev inlägget lite djupare än jag tänkt mig, men jag tror att det här är ganska vanligt så jag tyckte det var värt att skriva om :)

Våga Vara Dig Själv