0 Läs mer >>
Hejsan alla läsare! Idag har jag verkligen inte mycket vettigt att säga. Skolan och saker utanför skoltid tar mycket tid just nu, så jag har inte mycket tid till att fota. Har jag inget intressant att skriva om så känns det bara onödigt att blogga, så det blir eventuellt en liten bloggpaus framöver. 
Eller vem vet? Jag kanske är tillbaka imorgon som vanligt ;)
 

Bloggpaus?

0 Läs mer >>
Månen är ett riktigt fint motiv tycker jag. Dock har bilderna en tendens till att bli väldigt lika varandra, och det förstår man ju. Det går ju knappast att fota månen från en annan vinkel, haha. Bilderna är några månader gamla, men jag har inte visat dem tidigare.
 
Det blir ett kort inlägg idag, men jag är jättetrött ikväll och har varit borta i stort sett hela dagen. Vi hade premiär idag med ytterligare en föreställning, alltså inte musikalen jag skrev om för några dagar sedan, utan en annan. Det gick riktigt bra tycker, dock kom det inte mycket folk. Men vi ska spela inne i stan i början på maj, då kommer det nog fler :)

Fly Me To The Moon

1 Läs mer >>
Idag plockade pappa upp en låda från källaren som var full av gamla kameror och diverse tillbehör. Lilla julafton nästan haha, det fanns mycket kul att titta på. Den här Nikon F60:n till exempel. Den användes när jag var liten, men jag har inget minne av den. 
 
Här har vi en betydligt äldre kamera, nämligen en Contax. Väldigt snygg! Hur gammal den är vet jag inte, men jag drog slutsatsen att den har en hel del år på nacken eftersom den är så sliten. Märket Contax har jag faktiskt inte hört talas om tidigare, men efter att ha läst lite om märket fick jag reda på att Contax gav ut den första systemkameran. Märket på objektivet har jag heller inte hört talas om tidigare, Vivitar. Lite nytt ska man lära sig varje dag, haha.
 
Den här lilla tegelstenen till kamera känner jag däremot igen! Den hade vi innan vi köpte vår första digitala kamera. Tung är den minsann, den lilla rackaren, haha. Vad jag inte visste var att vi har en fjärrutlösare som hör till kameran. Dock tror jag inte att vi använde den någon gång.
 
Den här lilla väskan innehöll vad jag tror är linser av något slag. Jag har helt enkelt inte så bra koll på kameratillbehör, jag har ju bara haft kompaktkameror i mina dagar så jag har inte använt mig av så mycket tillbehör.
 
Slutligen hittade jag ett 200 millimeters Tamronobjektiv. Kanske skulle kunna använda detta om jag köper en systemkamera någon gång i framtiden :)
 
På eftermiddagen tog pappa och jag en promenad med varsin kikare och spanade lite fågel. Såg bland annat skäggdoppingar, vigg, trädkrypare, hägrar, skedänder och lite annat smått och gott :)

Cameras And Stuff

1 Läs mer >>
För ungefär en vecka sedan fick jag syn på att vår porslinsblomma äntligen hade fått blommor. Vi har haft växten i cirka två år utan att den har blommat en enda gång, men nu var det äntligen dags! De är ganska svåra att ta hand om och måste stå i rätt solljus och allt det där, så det kan vara därför det tagit så lång tid för den att blomma. Men visst är den häftig? Det ser nästan ut som små luddiga sjöstjärnor tycker jag. Det finns såklart många olika sorters porslinsblommor och jag är inte säker på vad just den här heter. Men fin är den :)
 

Porslinsblomma

0 Läs mer >>
Här snackar vi snabba leveranser! Enligt FujiDirekts hemsida skulle det ta ca två veckor för dem att skapa boken  och skicka den. Två dagar efter att jag beställt den kom den på posten. Superkul! Jag kan verkligen rekommendera Fujis fotoprogram, enkelt att förstå och kvalitén på boken är toppen! Plus att frakten gick fort som bara den som sagt. 
Själva projektet har varit riktigt kul, speciellt nu i slutändan när man fått se resultatet. Så har du tid till det, hitta på ett eget projekt och syssla med det i ett år eller något sånt, det är riktigt skoj!
 
På sista bilden har ni min fotobokssamling! Dock har jag inte gjort boken om Håkan Hellström, men det är ändå en fotobok, så den fick vara med i samlingen :)
 

Projektboken har k...

0 Läs mer >>
Före
Efter
 
Idag har det minsann varit fullt upp som vanligt haha. Först var det skola till 11 och vid 11:30 satte dagens musikalrepetition igång och där emellan slängde jag i mig lite lunch. 12:30 var det föreställning och ungefär en timme senare var det slut. Så nu är jag lite småtrött.
 
Dagens inlägg får bli före-efter-varianten. Den här bilden är en av de allra första som jag tagit med min kamera, nämligen bild nr 3. Jag är faktiskt ganska nöjd med den med tanke på att jag inte tänkte det minsta när jag använde kameran för första gången, utan bara sprang runt och fotade allt jag såg haha. Dock såg den lite blek ut tyckte jag och fixade till den lite snabbt i Picmonkey. Först justerade jag det vanliga, d.v.s. ljusstyrka, skuggor, highlights och kontrasten. Efter det lade jag på ett par filter, bland annat ett grönt och ett rött för att få till lite snyggare färger. Jag tycker själv att bilden blev mycket bättre, men det finns säkert en massa annat man skulle kunna förbättra med den.
 
Nu ska jag "koppla av" och läsa på inför naturkunskapsprovet imorgon!
 

Hasselblad

0 Läs mer >>
Norra Långgatan är nog en av de finaste gatorna i Kalmar om man frågar mig. Det ser riktigt trevligt ut med små trähus som står och trängs på gatan. Det var rätt roligt att fota den här gatan med tanke på att det kom bilar från alla håll och kanter och några cyklister och fotgängare på det, men jag ville absolut stå mitt i gatan för att få till en bra bild. Bilarna får helt enkelt vänta, haha. Nejdå, det var jag som fick flytta på mig, ville ju inte bli överkörd direkt.
 
Det blev ett sent inlägg ikväll, men jag var i skolan till 15 och sen hade jag musikalrep i fyra timmar, så det var först nu på kvällen som jag hade tillfälle till att blogga. Imorgon är det premiär för i år!
 

Old Street

0 Läs mer >>
Nu har även vitsipporna börjat titta fram lite här och där. Sen har vi ju krokusarna som funnits i ett par veckor nu och tussilagon som också just kommit upp. Trevligt med lite färgfläckar här och där!
 
Nu är projektet i stort sett helt färdigt! Boken är beställd och PM:et är nästan färdigskrivet, så nu ska man bara redovisa det hela :D

Flowerpower

0 Läs mer >>
Idag har jag varit på ännu en trevlig fototur tillsammans med Simon. Det var riktigt roligt, bortsett från att vi höll på att blåsa iväg stundtals, haha. Det blev en ganska lång runda, skulle tro att vi gick runt 4 kilometer eller nåt sånt. Tur att det var soligt i alla fall! Egentligen tog jag inte så mycket bilder idag, utan gick mest runt och pratade och glömde bort kameran haha. Men det blev några bilder i alla fall :)
 
Ses imorgon!
 
 

Fotorunda med Simon!

0 Läs mer >>
Idag har jag fotat de sista bilderna till mitt projektarbete, men passade samtidigt på att fota allt annat roligt jag fick syn på. Jag gick även tillbaka till stället med en massa mysko prylar som jag skrivit om i ett tidigare inlägg. Som ni kan se stod betongväggarna med W:n på kvar och jag hittade fler W:n målade på en annan vägg, något jag inte lade märke till när jag var där förra gången.
Mellan ett par av betongväggarna låg ett gammalt staket slängt och jag passade på att knäppa ett par kort. Jag blev faktiskt riktigt nöjd med bilderna! Tycker väldigt mycket om ljuset och skuggorna!
 

Betongdjungel

0 Läs mer >>
Den här fina lilla hårkransen fick jag syn på när jag traskade runt på stan en snabbis idag. Jag har velat ha en sån här ganska länge, men inte hittat någon, så jag har funderat på att göra min egna. Dock tror jag inte att resultatet hade blivit så fint eftersom jag inte är så jättepysslig av mig. Men som tur var hittade jag då den här kransen på stan istället. Den kommer användas flitigt framöver!
 
Just nu sitter jag och lyssnar på Håkan Hellströms senaste album. Vet inte hur många gånger jag har lyssnat på den på repeat idag, men det är säkert fem gånger minst. När Lyktorna Tänds är en av favoriterna. Plus resten av låtarna på skivan. Jag gillar allihop helt enkelt! :D

När Lyktorna Tänds

1 Läs mer >>
Jag kom just på att jag gjorde några vertikal-horisontella bilder för ett tag sen, men glömde lägga upp dem på bloggen. Bilderna togs vid nyårsfyrverkeriet 2012/2013. Vad jag irriterar mig på är att ett av verktygen i mitt Photoshop inte fungerar riktigt som jag vill alltid. Vissa gånger fungerar det precis som det ska, men inte den här gången. Jag vet inte vad verktyget heter, men det hjälper en att hitta mittpunkten i varje bild. Detta har som sagt inte alltid funkat, så jag har själv försökt hitta mittpunkten på egen hand, vilket är ganska svårt. Därför kan man se lite skarvar i bilden om man tittar noga. Man kan säkert fixa det här på något vis, själv vet jag inte hur.
 
Ha det fint kära läsare!

Fireworks