0 Läs mer >>

Här är vår bandbild! Det är den här bilden vi kommer göra affischer av och sätta upp inför spelningarna. Just nu har vi 13 inbokade spelningar i Kalmar, Bräkne Hoby, Ronneby, Blomstermåla, Oskarshamn, Gamleby, Öland, Linköping och i Falun. Jag tror inte jag glömde någon plats nu, men jag kan ha gjort det.
 
Bandbilden tog vi som jag nämnt tidigare i ett gammalt ruckel bakom skolans matsal och vi gillade verkligen att fönstret lyste så starkt i rummet, så det är den enda ljuskällan vi använde under fotograferingen. Själva fönstret var helt vitt vilket gav en cool effekt och man slapp se något utanför fönstret. Sen har jag redigerat bilden i många omgångar.
 
Kul, jag är jättetaggad för turné!
 

The band

0 Läs mer >>

Häromdagen när jag just vaknat såg jag att det var en väldigt fin soluppgång utanför fönstret. Så dagen började med en liten fotografering på balkongen. Dock tog jag inte många bilder eftersom jag behövde göra mig i ordning innan skolan och dessutom var det väldigt kallt att stå där ute i bara pyjamas. Så jag är inte jättenöjd med bilderna, men det är fina färger.
 
Nu är det åter igen risk för att jag inte kommer hinna blogga så mycket då jag har väldigt många låtar att lära mig inför olika spelningar. Och de måste få gå före bloggandet, hehe. Sorry!
Men jag kommer tillbaka!
 
 

Early in the morning

0 Läs mer >>

Man kan hitta lite bitar blå himmel här och där om man letar. Härligt, där bakom molnen ligger våren och sommaren och väntar!
 
På tal om blå, jag sitter just nu och nöter in melodin till Blue (Da Ba Dee) av Eiffel 65, ni vet den där "I'm blue da ba dee da ba daa..." som man lyssnade på som liten på 90-talet. Jag ska spela piano på den låten när vi har spelning nästa vecka och jag trodde aldrig att den skulle vara så svår att spela! Melodin i sig är ju inte så klurig, men att spela den 8 gånger på raken vid flera tillfällen i låten var riktigt svårt, haha. Men det är kul!
 
Lyssna på denna klassiker!
 
 
Visst förresten inte vilken kategori jag skulle lägga inlägget eftersom det både innehåller fotografering och musik. Så det fick bli allmänt, haha.
 

Da Ba Dee

0 Läs mer >>
En vecka på slottet bjuder på många roller och arbetsuppgifter. Från prinsessa till slottstjänare till gömma-mig-i-matsalen-och-låtsas-sova-när-barnen-kommer-in-med-riddaren-på-riddarguidningen till spökkärring. Det känns som om man dag för dag hamnade lite lägre i den kungliga titeltrappan, haha. Gillar att det är så stor skillnad mellan första och sista bilden.
Idag var jag då spökkärring och guidade runt gruppen i fånghålan, paradvåningen (slottets finare del) och avslutade turen i tortyrkammaren. Hu, vad obehagliga historier de fick höra! Hittills har jag haft ca 20 personer på mina guidningar, men i dag kom det hela 86 personer och ville gå med! Kul och klurigt eftersom det var svårt att få plats överallt. Dock delade vi upp gruppen innan vissa rum så att alla inte gick in samtidigt, det hade varit omöjligt och det finns en maxgräns på antalet tillåtna personer i rummen. Det sista rummet på guidningen hade jag själv aldrig varit inne i förr, så det var ruskigt spännande.
 
Obs! Bild från i somras!
Efter guidningen var slut passade jag och en arbetskamrat på att smyga runt på slottet och utforska en del av de rum som är stängda för allmänheten. Jag fick bland annat vara inne i ett par torn och se entresolen, en fantastisk fin sal som bara används vid speciella tillfällen. Vi gick också upp i Rödkullatornet, tornet längst till höger på bilden. Det var en riktigt gammal brant stentrappa man fick klättra upp för och på väggarna hittade vi skrift som skrevs för länge sedan. Superspännande! Och till sist kom vi längst upp i tornet. Ser ni att det är fönstergluggar i tornet? Där stod jag och tittade ut över Kalmarsundsparken från en vinkel jag aldrig varit med om förr.
 

Tadaa! Visst är det häftigt? Slottet är verkligen mycket större än man kan tro! Ser fram emot att utforska fler utrymmen i sommar!
 
 

En vecka på Kalmar Sl...

0 Läs mer >>

Tack till den som kom på den manuella fokusen. Bilderna ser ju mycket proffsigare ut och det är mycket roligare att fota med manuell fokus. Gilbert är den första kameran jag haft som har manuell fokus, så jag är inte så van vid det än, så igår övade jag lite på godis och katten. Smulan ville inte hjälpa till. Det var mycket roligare att tvätta sig tydligen.
Blev inte så supernöjd med bilderna, men jag ska öva och försöka bli bättre. Jag tycker det är så svårt att se exakt var fokusen befinner sig, men det kanske man lär sig med tiden.
 
Ha en fin dag!
 
 

Manuell fokus är ett ...

0 Läs mer >>

Ibland kan man inte låta bli att leka med maten, eller i det här fallet godiset. Pappa kom hem från affären med en påse jelly beans till mig, och jag kom på en skojig fotoidé som jag tänkte prova. Dock lyckades jag inte. Jag hade från början tänkt att jag skulle trä upp bönorna på tråd och sedan redigera bilderna så det såg ut som om bönorna svävade. Men nålen gjorde så att bönorna gick sönder. Så det blev till att leta fram en tuschpenna istället, haha.
 
Kan tipsa om en bra låt som passar bra till inlägget!
 
- Spill Your Beans - Timo Räisänen -
 

Spill your beans

3 Läs mer >>

Den här dagen har varit årets bästa hittills! Jag åkte till jobbet i tron att jag skulle ha en vanlig arbetsdag som guidande prinsessa med två guidningar planerade. Men när jag kommer dit får jag höra att jag ska vara fotomodell mellan guidningarna eftersom det skulle tas nya bilder till slottets hemsida och till slottets nya broschyrer. Tjohoo, vad kul!
Det är alltid kul att synas lite här och där i reklamsyfte tycker jag. Dessutom var det väldigt skoj att få stå framför kameran för omväxlings skull. Tidigare har jag ju skrivit att jag föredrar att hålla mig bakom kameran, men är man fixad och uppklädd och har ett kamerateam att jobba med, då är det riktigt kul att vara modell.
Och bilderna blev jättesnygga! Ska bli kul att få dem om ett par veckor, då får förhoppningsvis ni också se dem här på bloggen eller på hemsidan.
Sedan efter fotografering och sista guidningen åkte jag hem och fann till min enorma glädje att jag hade fått ett paket på posten. Och i paketet låg denna extremsnygga t-shirt som jag beställde i förrgår. Det är det senaste tillskottet i Rockhouse's Håkan Hellström-sortiment, så jag är nog en av de första i Sverige som har en, wiihoo!
 
Därför bjuder jag er på en bild där jag försökte spegla min glädje, men bilden blev ganska konstig. Fast det är ju jag också, så det är lugnt.
 
(Nej, det är ingen snusdosa i bakfickan på jeansen på andra bilden. Det är linslocket till kameran, haha.)

Om du vill ha en idiot, lägg din hand i min.

It's a b-e-a-u-t-i-f-...

0 Läs mer >>

Ojojoj, vad tiden har gått fort. Det är snart ett år sedan jag tog studenten.
Nu satt jag och funderade på vad jag ska blogga om och tittade igenom mina bilder på familjens dator. Och då hittade jag de här bilderna från studentbalen som Michael Tiedtke fotade på mig och Kalle. Åh, vad jag saknar studentveckan!
 
Vad är väl en bal på slottet?
Helt jäkla underbar.
 
 

257 dagar senare

0 Läs mer >>

Closeup!
Spring is coming!

Well, hello there.

0 Läs mer >>
 
Awesome.

 

Havet är gjort av slu...

0 Läs mer >>
 
Eftersom jag tycker att bloggen har varit lite färglös på sistone så slänger jag upp ett par solnedgångsbilder från förra året. Usch, vintern är så himla tråkig! Jag vill ha vår (eller ännu hellre sommar) så man kan gå ut utan en massa jobbiga vinterjackor och tunga skor. Ser fram emot när man kan sätta sig nere på bryggorna med ett trevligt sällskap, god dricka och bara njuta av värmen och havet.
Men den tiden kommer den också!
 
Ha det fint!
♫ ♪ ♫

En kväll förra året

0 Läs mer >>

Ibland hittar man helt fantastiska platser! Det här är en sådan! Bakom skolans matsalsbyggnad finns ett gammalt ruckel som jag och några klasskompisar utforskade härom dagen och jag blev helt lyrisk av alla coola fotomotiv. Så här bjuder jag på ett par av dem. Lite läskigt att trava runt där och kika in i mörka rum, men mest roligt.
Det har varit ett litet blogguppehåll som ni kanske har märkt, men det har hänt väldigt mycket på sistone och jag har valt att lägga tiden på annat än bloggen. Men nu har jag fått sportlov så då ska man väl kunna slänga ihop några inlägg i alla fall.
Imorgon ska jag uppträda på bröllop, tjoho!
 
 Ha det fint!
 
 

Wanna play hide and s...