0 Läs mer >>

Och så var sista april här. Nu går vi in i sommarmånaderna! Jag brukar inte fira valborg direkt, men i år blir det lite kalas med klassen. Först kommer de hit och chillar innan vi drar till stranden och eldar lite. Mysigt!
 
Bilderna är dock tagna i vintras när jag var uppe i sommarstugan och grejade med mamma och pappa. Frös så sjukt mycket så jag satt klistrad vid brasan nästan hela tiden. Tog lite närbilder på lågorna, inte så bra för kameran kanske, men det blev coola bilder. Dansande lågor.
 
 

Dansa med mig i natt

0 Läs mer >>

Den här fina lappen hittades ironiskt nog på en soptunna för hundbajspåsar. Men budskapet är ju detsamma.
 
Du är unik. Försök inte vara någon annan. Livet kan kännas som skit ibland, men det vänder.
Du är fantastisk.
 
Så det så.
 
 

Sprid lite kärlek

1 Läs mer >>

Jag fotograferar ganska ofta i svartvitt eftersom jag tycker det är så snyggt, men ibland är det verkligen helt onödigt att fotografera i färg. Som när jag och Simon var och travade runt i vassen nere vid några båtstugor till exempel, vass är ju inte det mest färgglada man kan fotografera, haha.
 
Det är alltid roligt att hitta nya stigar istället för att gå tillbaka samma håll man kom ifrån, så jag och Simon gick uppför en liten brant och hamnade på Ängöleden (en ganska hårt trafikerad väg i Kalmar) istället. Skrattade rätt gott åt det, måste sett roligt ut att det plötsligt dök upp två fotografer från ingenstans.
Ha en fortsatt fin dag! Passa på att njuta av solen!
 
 

Ibland är det onöd...

0 Läs mer >>

Idag har jag varit på en fotorunda med Simon. Det var riktigt länge sedan sist (augusti tror vi), så det var jätteskoj att träffas igen och plåta lite. Dock tog jag inte så många bilder utan gick runt och babblade för det mesta, haha, typiskt mig.
Men som ni ser fick jag chansen att fotografera skäggdoppingar för första gången i mitt liv vad jag vet. Det var inte det lättaste eftersom de gång på gång dök ner under vattenytan just som jag skulle knäppa en bild. Men, skam den som ger sig, jag lyckades få till ett par bilder som blev rätt okej ändå.
 
 

Skäggdoppingar

0 Läs mer >>

Igår var jag väldigt kreativ i mitt fotograferande. Under dagen när jag var och fikade med min kompis Johanna så började jag planera en fotografering att göra när jag kom hem. Sagt (eller snarare tänkt) och gjort!
Det här är nog den självporträttsfotografering som jag lagt ner mest tid på hittills.
 
Först hängde jag upp ett svart lakan på balkongen för att få en fin bakgrund. Efter det hängde jag över badkaret och blötte ner håret så mycket jag kunde utan att få vatten i ansiktet (vilket måste sett jätteroligt ut).
Håret blev blött precis som jag hade hoppats på, dock var mina kläder dyngsura efteråt, haha.
Sista förberedelsen var att lägga sminket vilket är ganska svårt när man har blött hår som gärna vill blöta ner överallt.
 
Men det gick till slut och bilderna blev rätt häftiga. Efter lite arbete i redigeringen så blev jag jättenöjd! Provade att redigera bilderna på tre olika sätt, tycker alla tre blev snygga.
 
Fotografering är kul och trevlig torsdag på er!
 
 

B/W Självporträtt

1 Läs mer >>

Jaha, då var påsken i full gång! Gårdagen spenderades i skolan med kompisar och eftermiddagen jobbade jag på slottets påskparad då alla barn (och vuxna) som vill klär ut sig och vandrar tillsammans med mig och min påskkärringskompis till slottet. Där lekte vi lekar med överste påskkärringen och åt grillad korv.
Det var skoj, men jag har aldrig varit med om att det blåst så mycket på slottet. Man kunde stå framåtlutad och ändå stå kvar! Så det var ruskigt kallt, men skoj ändå.
 
Upptäckte innan paraden började hur roliga kameravinklar kan vara, så här bjuder jag på ett par knäppa egobilder, haha.
 
Ha en fin påsk, jag ska spendera min påsk i Skåne!
 
 

Skärtorsdagen

0 Läs mer >>
 

Voodoo

0 Läs mer >>

Wow, den här dagen har varit fantastisk! Vi har hängt i studion för det mesta och spelat in delar på vår låt "My Salvation". Vi har fått till ett grymt snyggt (GRYMT SNYGGT, var tvungen att poängtera) intro till låten som innehåller läskiga ljud, en bedjande text, dörrar som gnisslar och slås igen och en cymbal som ligger och gnäller samt ett klangspel som lägger lite speldoseliknande toner. Låter säkert jättemysko när jag skriver det, men när låten är klar hoppas jag verkligen att ni lyssnar på den och då kommer ni förstå vad jag menar. Introt blev så bra att vi alla fick kalla kårar och jublade, så jag ser fram emot resten av låten!
 
Vi panorerade texten en hel del vilket blev galet effektfullt och creepy! För er som inte vet vad panorering är så innebär det att man flyttar ljudet mellan högtalarna. Ni vet när man lyssnar på musik i hörlurar kan man i bland uppleva att man hör t.ex. elgitarren i bara höger öra. Då är den panorerad i höger högtalare. Likadant gjorde vi med texten, men vi flyttade den fram och tillbaka, som om personen som läser texten (det vill säga jag) går runt den som lyssnar. Krångligt att förklara, men men. Lyssna på låten när den kommer!
 
Sista bilden är ju lite mysko, men som ni kanske förstår så stod jag och smällde i en dörr och spelade in dörrljud tillsammans med Jesper, kul!
 
Imorgon är det audition, heja heja!
 
 

Framsteg!

0 Läs mer >>

På gårdagens konsert fick vi tillgång till en flygel, och det är klart att jag var framme med kameran och ville fotografera. Jag tycker flyglar är ett så vackert instrument, och det var väldigt skoj att spela på den. Min kompis Niklas sitter och är handmodell när vi slappade lite innan konserten. Inte så nytänkande bilder kanske, men de blev snygga!
 
Nu ska jag öva låtar, i övermorgon är det dags för min första audition!
 
 

Piano, piano

0 Läs mer >>

God kväll i alla stugor! Idag har det varit konsert på slottet och jag spelade en låt med bandet. Tanken var att jag skulle varit med och sjungit fem låtar, men jag börjar känna mig lite förkyld så jag lät bli och fotograferade konserten istället. Men jag spelade som sagt med bandet vilket var jätteskoj. Mitt under låten lossnade axelbandet från min bas, så jag fick snabbt sätta mig på golvet med basen i knät och fortsätta spela, haha. Kul när något oväntat händer och att man får improvisera lite.
 
Konserten hölls tillsammans med Högalids folkhögskola och huvudakten var Sanna Hogman (första bilden), en mycket talangfull sångerska som vi har fått möjligheten att arbeta med de senaste veckorna. Dessutom var violinisten Geza Polonyi (andra bilden) med och vi sjöng (eller ja, jag skulle ha sjungit, men lät bli pga förkylningen) den ungerska låten Tavaszi Szél Vizet Áraszt med ackompanjemang från Gezas vackra fiol. Det var kul att jobba med Geza igen, vi spelade ihop när jag var 14-15 år och uppträdde tillsammans med Camerata Nordica och Robert Wells.
 
Nu blir det lite glass för halsen! God kväll!
 

Slottskonsert

0 Läs mer >>

Ibland (oftast) vill inte fåglar samarbeta när de blir fotograferade. Gräsänder brukar vara rätt lätta att ta bilder på, men inte denna. Han vägrade förflytta sig från vassen, så det blev en bild genom stråna. Det blev ganska snyggt, speciellt med allt vatten som flyger runt när han viftar på vingarna. Kul!
 
Idag har jag varit på 1,5 timmes dansträning och nu somnade jag framför datorn. Imorgon är det konsert på slottet. Ingen vila ännu, men snart är det lov!
 
Ha det gött!
 
 

Hiding

1 Läs mer >>

Halloj halloj! Nu hänger vi i studion för det mesta och spelar in våra bandlåtar. Vi har nästan fått ihop två låtar, men då har vi bara gjort en förstainspelning, antar att vi kommer lyssna igenom dem noga och göra lite justeringar här och där. Imorgon tänkte jag ta med mig kameran och ta lite ordentliga bilder (om jag kommer ihåg det), så ni får så länge nöja er med en bild på mig i en multifärgad tröja (snarare klänning) och ett stort mixerbord som jag inte förstår mig på.
 
Mer studioinfo kommer!
 
 

Studio!