0 Läs mer >>
Idag har jag varit gycklare på Kalmar Slott. Som gycklare busar man, visar cirkuskonster, har skattjakt med barnen, busar lite till, retas med Svarte Riddaren och hamnar i skamstocken. Där satt jag två gånger idag och "skämdes". I själva verket tyckte jag att det var jättekul. Hela dagen har varit väldigt intensiv, men väldigt rolig. Speciellt under skattjakterna när man fick leka med barnen och de skrattade åt en, haha.
Alla gycklarna har ett påhittat namn, och mitt var "Trassel". Min gycklarkompis idag heter "Trubbel", så det passade bra ihop.
 
Imorgon är det dags igen och jag planerar att hamna i skamstocken i alla fall en gång imorgon. Kanske ska ta och utmana Svarte Riddaren på duell och se vem som vinner..?
 
 

Trassel

0 Läs mer >>
Den här pinjeträdskogen finns i Rom, mitt emot hotellet vi bodde på. Passande nog hette hotellet Pinewood Hotel. Jag har aldrig sett pinjeträd förut, så det var riktigt roligt att se. De ser väldigt lustiga ut tycker jag, lite som en blandning av en tall och ett acaciaträd, haha. Det är ju såklart från pinjeträdens kottar man får de dyra, men goda pinjenötterna.
Idag valde jag att inte namnge inlägget "Rom - Del 7" eftersom jag tycker att det börjar se så tråkigt ut med en massa siffror. Så det blev det "Pinewood" istället.
 
Imorgon ska jag få vara gycklare på slottet, ska bli riktigt kul och spännande!
 
 

Pinewood

0 Läs mer >>
Igår hade jag en ledig dag, men var ändå på slottet i ett par timmar eftersom jag tänkte gå på ett par guidningar och fotografera min arbetskamrater i deras arbetskläder. Dock lägger jag inte ut några bilder på dem här på bloggen, eftersom det finns en del som inte vill ha bilder utlagda på nätet. Sånt är viktigt att respektera! Men det kommer förhoppningsvis lite bilder på mig från slottet senare i sommar.
Anledningen till att det inte blev något blogginlägg igår var att jag var borta nästan hela dagen, förutom på morgonen. På kvällen hade vi personalträff, mycket trevligt!
 
Nu ska jag sätta mig och laga en av slottets prinsessklänningar, är man piga så är man, haha!

 
 

Ännu En Tur På Slotte...

0 Läs mer >>
Det här är Forum Romanum, de äldsta delarna av Rom som finns bevarade än idag, Väldigt häftigt att ha sett! Här på Forum Romanum kan man bland annat se platsen där Caesar kremerades efter att ha blivit mördad. Platsen där han mördades fick vi också se, men jag har ingen bild på det eftersom vi såg platsen från bussen.
 
Idag har det regnat som bara den i Kalmar och gator blev helt översvämmade så det har varit lite småkaos idag. Men det slutade regna runt 13-tiden så vid det här laget har det värsta vattensamlingarna förhoppningsvis hunnit sjunka undan lite.
Imorgon är jag ledig, men tänkte ändå gå till slottet och fotografera lite. Det är så roligt att ha en massa bilder på sina vänner när de är utklädda i gammeldags kläder.
 
Ha en fin kväll!
 
 

Rom - Del 6

0 Läs mer >>
Colosseum gör sig väldigt bra i svart-vitt! Jag hade sett fram emot att se Colosseum under hela resan. Det är nog det första jag tänker på när någon nämner Rom.
 
Det var faktiskt mindre än jag hade föreställt mig, men det var ju såklart jättestort i alla fall!
 
Här står vi i höjd med själva arenagolvet, som inte finns längre. Det var gjort av trä och försvann för längesedan. De små "murarna" ni ser i nedre tredjedelen av bilden är i själva verket väggar till en massa gångar i ett slussystem. Här slussades gladiatorerna ut på arenan för att slåss mot djur eller andra gladiatorer med livet som insats, medan publiken roades av striderna. Usch och fy!
 
När mamma och jag berättade för vänner att vi skulle se både Venedig, Florens och Rom (och Orvieto) på bara en vecka, så undrade många hur vi skulle hinna med så mycket på så kort tid. Vi hann, och fick se så fantastiskt många spännande platser, och Colosseum (äntligen har jag lärt mig stava namnet) var bara en av dem. Så det blir nog ett par inlägg till från Rom, dock inte så mycket historiska byggnader (förutom Forum Romanum, det får jag inte glömma att visa). Hoppas att ni tycker att det är intressant att se bilder från resan, i vilket fall som helst är det nog bra för mig att skriva ner lite saker från resan innan jag glömmer dem, haha.
 
Ha en fin kväll! Själv ska jag kolla på det nya avsnittet av Midsomer Murders.

Rom - Del 5

0 Läs mer >>
Igår bestämde jag mig för att ta med mig gitarren ut på en liten fotografering. Jag tycker att gitarren är ett riktigt vackert instrument, så det kunde vara kul att ha med lite rekvisita på bilderna. Sagt och gjort, jag cyklade iväg och hade egentligen tänkt cykla upp till en stor kulle, men stannade redan efter några hundra meter och fotade på grusvägen istället. Dock hade jag inte räknat med att det skulle gå förbi så mycket folk...
 
Jag blev mest nöjd med sista bilden. Eller okej, jag blev faktiskt väldigt nöjd, det är sällan jag blir nöjd med bilder. Det var superkul att fota, även om jag var väldigt smutsig om fötterna och helt sönderbiten av de barbariska myggorna.
 
Idag har jag för övrigt börjat jobba på slottet igen, helt underbart att sommasäsongen är igång igen!
 
Ha det fint!
 
 

En Dammig Väg Under E...

1 Läs mer >>
För en gångs skull lyckades jag fånga en småfågel på bild och lyckades få den skarp. Det är inte ofta det händer! Eller småfågel och småfågel, koltrastar är ju inte så jättesmå, men om man jämför med gravanden på sista bilden så är den ganska liten.
 
Nu ska jag till gymmet en sväng och sen blir det förhoppningsvis en liten fotorunda, såvida det inte börjar regna såklart. Man vet aldrig när det gäller den svenska sommaren.
 
Ha det fint!
 
 

Den Tjugotredje Juni

0 Läs mer >>

Bland det bästa med sommaren, jordgubbar och mjölk!
 
Glad midsommar allihop!
Bilderna tog jag i torsdags och anledningen till att det inte kom upp nåt inlägg igår var för att det åskade ordentligt på förmiddagen, och resten av dagen spenderade jag på Öland tillsammans med en kompis och firade midsommar för fullt med god mat och trevligt sällskap. Jag brukar oftast inte fira midsommar direkt, så det var väldigt trevligt att göra det i år. Hoppas att ni också har haft en fin midsommar!
 
 

En Midsommarnattsdröm

0 Läs mer >>
Idag har jag tagit lite självporträtt när jag hade på mig en mask jag köpte i Venedig. Jag passade också på att leka lite med sminket och här är resultatet! Jag tycker själv att det blev ganska coolt. Funderade på att ha kvar sminket när jag körde och hämtade min bror på hans jobb, men jag tvättade av läpparna i alla fall och tog av masken. Man vill ju inte skrämma slag på någon, haha.
Som ni kan se har jag redigerat bilderna på tre olika sätt. Jag blev mest nöjd med den sista.
 
Nu ska jag gå på en promenad och kameran får hänga med som sällskap!
 
 

Tre Självporträtt

0 Läs mer >>
Här har vi Petersplatsen uppifrån och bakom den breder Rom ut sig. Bilderna är som sagt tagna uppifrån Peterkyrkans kupol. Tänk att där nere på Petersplatsen stod jag och köade för att komma in i kyrkan! Den ser ut att vara nästan en kilometer bort, haha.
Mer av Rom och troligtvis lite av Vatinkanstaten. Det var svårt att se var gränsen gick. När jag stod där uppe blåste det ganska ordentligt och jag är väldigt höjdrädd, så både knäna och händerna skakade som bara den. Men jag kände att jag bara var tvungen att stå kvar och ta så många bilder jag kunde, nu när jag hade chansen! Men till slut fick jag ge mig och gå ner igen eftersom svindeln fick mig att bli halvt panikslagen, haha.
Det här huset antar jag står inne i Vatikanstaten. Här snackar vi lyxvilla!
 
 Nu är jag nere på härlig, fast mark igen och fick syn på ett par vatikanska vakter. Stiliga kläder!
 
Nu har jag ledigt i fyra dagar innan jag börjar jobba, så jag ska se till att fylla på fotoarkivet så ni slipper se en massa bilder från Italien hela tiden, utan lite blandat.
 
 

Rom - Del 4

0 Läs mer >>
Peterskyrkan, världens största kyrka i världens minsta stat, Vatikanstaten. Så det blev en utomlandresa till, fast till fots. Vatikanstaten är bara en halv kvadratkilometer stort och kyrkan tar upp cirka en tredjedel av hela landet. I en byggnad till höger om kyrkan (syns inte i bild) bor Påven.
Här gick vi runt i flera timmar eftersom det fanns så mycket att titta på. Jag var uppe på utsidan av kupolen och fotade Rom från 135 meter höjd, häftigt! Bilderna kommer nog imorgon.
 
 Taket inne i kyrkan, helt fantastiskt!
 
 Stundtals tittade solen fram och lyste genom kupolens fönster.
 
 En av de mindre kupolerna, fotad från undersidan.
 
 Ännu en av de mindre kupolerna.
 
  Här står jag på insidan av den största kupolen och kunde titta ner på allt folk som gick omkring nere på golvet. Det var väldigt kul att man fick gå upp i kupolen och se både insidan och utsidan på nära håll. Kupolen är gjord av Michaelangelo, så det kändes riktigt häftigt att stå mitt i ett av hans konstverk.
 
Som jag skrev igår blir det två inlägg om Vatikanstaten och Peterskyrkan. Jag tog så mycket bilder här inne att det skulle troligtvis bli ett väldigt långdraget inlägg om jag visade alla på samma gång. Så ni får se mer imorgon!
 
 

Rom - Del 3

0 Läs mer >>
Dagens inlägg kommer handla om olika stadsrundturer vi gjorde i Rom. Här har vi Pantheon, en väldigt gammal byggnad som står mitt på ett torg. Väldigt häftig!
 
 Pantheons kupol. Det var en stor öppning i mitten av kupolen och när det började regna regnade det såklart in. Det var minsann ingen liten regnskur heller, det flöt vatten på gatorna till slut. Det kom ett par åskknallar vid ett par tillfällen och jag var helt säker på att hela stan gick i två bitar, så hög var smällen! Jag antar att ljudnivån beror på att i stort sett hela staden är byggd i sten. Läskigt!
 
 Den här fina kyrkan heter Sant'Agnese in Agone och står på torget Piazza Navona. Den fyrkantiga pelaren till vänster i bild är en obelisk, ursprungligen från Egypten. Under obelisken finns en fontän, Fontana dei Quattro Fiumi med statyer som föreställer fyra floder i människoform. Tyvärr kommer jag inte ihåg alla fyra, men Nilen och Donau är i alla fall med.
 
Den här bilden är tagen en helt annan dag än de föregående bilderna. Mamma och jag strosade runt på egen hand och fick plötsligt syn på ett brudpar som blev fotade av några fotografer. Så jag ställde mig bredvid och knäppte ett par kort jag också, och försökte se lite professionell ut. Fast det gick inte så bra, man såg helt uppenbart att jag var turist, haha.
 
Nästa Italien-inlägg kommer handla om Vatikanstaten och Peterskyrkan. Troligtvis kommer jag behöva göra flera inlägg om kyrkan eftersom jag tog väldigt många bilder där inne. Det är nog inte bara världens största kyrka, utan troligtvis den mest utsmyckade också.
 

Rom - Del 2