0 Läs mer >>

Nu är det dags för ett bloggbyte igen! Men den här gången stannar jag kvar på blogg.se. Jag har länge tyckt att den här bloggens adress är alldeles för lång och krånglig (saknadetehavsblogg.blogg.se liksom!) så jag har suttit och funderat och funderat på ett nytt bloggnamn. Och igår kväll kom jag på det! Melodica!
Den här bloggen kommer finnas kvar ifall man vill läsa gamla inlägg, men den kommer inte längre uppdateras, så det här blir sista inlägget (snyft, snyft).
 
Istället ses vi på Melodica!

Bye bye!
 

Bloggbyte!

1 Läs mer >>
Före
 Efter

I förrgår fick jag för mig att testa på en ny typ av fotografering, nämligen look-alike-fotografering. Jag har fått höra några gånger att jag är lite lik Daenerys Targaryen, även känd som "khaleesi", från Game of Thrones. Så jag har varit sugen på att försöka efterlikna henne så mycket som möjligt och sedan ta bilder av det. Sagt och gjort!
 
Jag övade faktiskt lite grann på att forma munnen som hennes, vi har inte riktigt samma ansiktsdrag, men jag gjorde mitt bästa. Håret satte jag upp som hon brukar ha det, med fyra flätor runt huvudet och sedan resten utsläppt. Sminket snålade jag lite på utan lade bara en bas och gjorde ögonbrynen mörkare. Sen var det dags att fotografera!
 
Ute på balkongen hängde jag upp en svart filt som back drop och tog ett helt gäng bilder så jag hade mycket att välja emellan. Efter det var det dags för det roligaste, redigeringen!
Jag började med de vanliga subtila ändringarna såsom ljus, kontrast, skärpa, saturation och liknande. Sedan ändrade jag lite på hårfärgen (klurigt) och ögonen så klart. Khaleesi har lite grönare ögon än jag, men det var lätt att fixa. Som avslutning lade jag på ett filter som verkligen lyfte bilden väldigt mycket. Blev väldigt nöjd med resultatet! Har fått höra mycket positivt om bilden, känns jättekul!
 
 

Khaleesi

0 Läs mer >>
Foto: Sandra Holmbom
Idag kände jag för att tipsa om en helt fantastisk blogg! Det kan vara så att jag redan har länkat den en gång, men det är så grym att den i så fall förtjänar att länkas en gång till!
Sandra Holmbom är en riktig konstnär och hennes ansikte är hennes målarduk. Hon gör så sjukt snygga sminkningar att jag önskar att hon kommer hit och föreläser någon gång, haha. Det är häftigt att hon är självlärd och har haft det som hobby en längre tid. Tänk den som kunde sminka sig som henne, lite avis, haha.
 
 

Sandra Holmbom

0 Läs mer >>

Jag är typ den lyckligaste människan på jorden! De här bilderna trodde jag att jag helt hade förlorat. Jag tog dem för cirka 1,5 år sedan med min kompis kamera och hade dem på min skoldator. På något vis lyckades jag radera dem när jag förde över alla dokument till min externa hårddisk och har varit ledsen för det här jättelänge. Men idag lyckades jag hitta dem igen! Jag använde dem som bakgrundsbilder i en PowerPoint jag gjorde för över ett år sedan och jag kunde spara ner dem som vanliga bilder igen! Och de behöll bildkvalitén!
 
There's only one word for this: Hallelu!
 

Hallelu!

0 Läs mer >>

Jaha, här är beviset på hur osmart jag kan vara ibland. Igår kväll när jag cyklade hem från stan fick jag för mig att jag skulle göra ett trick med cykeln. Men som ni kan se så misslyckades jag rätt rejält. Ner i asfalten med händer, ben, armar och armbågar. Som tur är gick det bra och jag slog mig inte så mycket. Men ont har jag och det förtjänar jag nog, haha.
Ska bli spännande att se hur blåmärkena kommer se ut.
 
Senmoralen av denna historia: "Lisa. Du är inte så cool som du tror. Cykla normalt och lämna trixandet till småpojkarna med BMX-cyklar."
 

Klantiga Lisa

0 Läs mer >>

Hjälp, vad det har regnat idag! Har inte varit med om ett så kraftigt skyfall sedan jag var i Tanzania. Som tur är har jag varit ledig och kunnat ligga under täcket och kolla på film hela dagen, lyxigt! Den här bilden tog jag nyss ute på balkongen. Var är solen månntro?
 

Cloudy days