0 Läs mer >>

Jaa, nu var det längesen jag bloggade. Men det har varit fullt upp hela dagarna i och med att vi haft premiär med banden och haft vårt första turnéstopp. I onsdags var första spelningen och i fredags var vi i Bräkne-Hoby i Blekinge och spelade på en folkhögskola. Men imorgon drar vi iväg på riktigt och kör upp till Falun. Det lär nog ta sisådär 9 timmar att köra upp eftersom vi kommer stanna till och luncha och rasta lite här och där, men det ska bli kul ändå. Som tur är så är vi flera stycken med körkort så man slipper köra hela vägen själv.
 
Så nu hörs vi inte på sisådär en vecka!
Ha det gött!
 
 

Dags att resa!

0 Läs mer >>

Det finns så himla mycket skoj att lära sig inom musiken! Att vara ljudtekniker till exempel. När vi ska iväg på turnén ska jag och Sebbe vara ljudtekniker till Arikkita, det andra klassbandet. Som ni ser så har vi ruskigt många rattar, knappar och reglage att hålla reda på! Detta är för övrigt ett PA-system där man kan reglera alla instruments och mikrofoners ljud och volym, det är alltså detta som styr hur bandet låter utåt från scenen.
 
Jag var väldigt skeptisk till den här uppgiften eftersom jag inte gillar att ha stort ansvar, men hittills har det fungerat bra och vi har delat upp de olika reglagen mellan oss, så jag sköter sångarnas ljudvolymer, medhör och effekter medan Sebbe sköter reglagen som går till instrumenten.
 
Samtidigt som jag sitter med detta skulle jag gärna fotografera lite när Arikkita spelar, så det blir till att hålla koll på många saker samtidigt, haha. Men sånt gillar jag, många bollar i luften ska det vara!
Ha det gött, vänner!
 
 

Ljudteknik

0 Läs mer >>
Före
 
 Efter

Jag måste säga att detta är en av de mest lyckade redigeringar jag har gjort vad jag minns. Originalbilden tog jag inne på krogen Harrys i höstas när År & Dar spelade där.
De använde sig av mycket rök och ljus som ni ser och bilderna blev inget vidare. Men en ensam mikrofon är ett väldigt snyggt motiv, så jag tyckte det var lite synd att bilden blev så "dålig".
Men för nån vecka sedan satt jag och knåpade i ett redigeringsprogram och lyckades få till ett riktigt snyggt resultat ändå. Dock kommer jag inte riktigt ihåg vad jag gjorde, men jag blev riktigt nöjd! Så man ska aldrig ge upp "dåliga" bilder, de går att göra bra om man har lite tålamod.
 
Ha det gött, mina vänner!
 
 

Lyckad redigering

0 Läs mer >>

Åh, vad jag älskar manuell fokus! Tänk att Nikon Junior (min förra kamera) inte hade den här funktionen! Jag har verkligen missat något. Bilderna blir ju tusen gånger snyggare när man själv kan styra fokusen. Dock tycker jag ibland att det är lite svårt att se exakt var fokusen befinner sig, som när jag fotograferade rådjuren till exempel. I sådana situationer kanske man ska använda sig av autofokus bara för att vara på den säkra sidan.

Och vilken underbar dag det är! Jag är ledig idag och har legat ute i bikini på vår altan i flera timmar och solat. Det är säkert 25 plusgrader där i solen när det är lä! Så jag har fått mig en tidig bränna, vi är ju knappt ens i mitten av mars, haha. Nu ska jag träna lite och baka lite grann tror jag, och bjuda min fina klass på fikat imorgon.
 
Ha en fin dag och njut av solen!
 
 

Reed

0 Läs mer >>

Just som jag var ute häromdagen och spanade efter blåsippor så höll jag på att trava rakt in i ett par rådjur. Och tur hade jag också, för de var inte speciellt skygga utan lät sig fotograferas ett tag innan de lunkade vidare. Första gången jag fotade rådjur vad jag minns, ganska nöjd!
 
 

Das råådjuren, ja!

0 Läs mer >>
 
 
Could you show me the way to heaven?
Thank you, you're an angel.
 
 

A ladder to the sky

0 Läs mer >>

Ojoj, vilken fotodag det har varit idag! Det började med att jag kravlade runt på gräsmattan hemma och fotade lite krokus som ni kan se på bilderna. Sen gick jag på en fotorunda (som blev mycket längre än jag hade tänkt) och fotograferade rådjur, testade en massa inställningar i kameran, klängde på räcket till en bro, fotade bokeh, kikade in under en stubbe, klättrade i träd och fotade hägrar.
Så nu har jag plötsligt en massa bilder att visa er! Den eviga bloggtorkan har nåt sitt slut!
Åtminstone i en vecka i alla fall...
 
 

Vårens första dag

0 Läs mer >>

Som jag skrev härom dagen var jag och tatuerade mig i tisdags och här har ni resultatet! En G-klav och en F-klav. Mycket nöjd! Känns bra att alltid ha musiken med mig vart jag än går. Det gjorde ganska ont i början, men man vande sig fort och jag tyckte det var ganska kul. De håller på och läker för fullt och är lite ömma, men det är inget som stör.
 
Jag hade tänkt att lägga upp dem på bloggen tidigare, men jag fick utslag av kirurgtejpen som jag använde när tatueringarna var inplastade, så jag väntade tills utslagen hade bleknat lite.
 
Det var riktigt svårt att ta bilder på tatueringarna i och med att de sitter på handlederna, haha. Att knäppa bilder med endast vänsterhanden var nästan helt omöjligt och på mittenbilden hängde jag kameran på huvudet och plåtade med självutlösaren, haha.
 
Var ute på en liten fotopromenad i morse, men hade som vanligt glömt bort att ladda kameran, men ett par fina bilder blev det ändå.
 
Nu ska jag iväg och dansa jazz!
 
 

My first tattoos

0 Läs mer >>
Foto: Marcus Funke och Elin Johansson

Som jag skrev för några veckor sedan fick jag bli fotomodell ett litet tag på jobbet mellan två av mina guidningar, och idag kom det några bilder på mailen. Jag tycker de var ganska trevliga, dock är jag alltid kritisk angående hur jag blir på bild. Men det var väldigt roligt och man blir lite smickrad av att få vara reklam för ett av Europas bäst bevarade renässansslott, haha.
 
Nu ska det tränas lite grann, woho!
 
 

Bilder från fotografe...

0 Läs mer >>

Som vanligt har jag repat för det mesta idag tillsammans med bandet och vi har även haft uppspel för det andra bandet i klassen. Det var roligt även om jag var ganska seg och otaggad. Det andra bandet spelade för oss också och jag var ljudtekniker under tiden tillsammans med Sissi, min bandkollega. Kul och svårt!
 
När Arikkita, det andra bandet, spelade sin låt "Bröder" tappade jag hakan och blev helt tårögd, för det är en av de finaste låtar jag någonsin hört! Texten var så gripande och stämsången lyfte låten ännu mer. Älskade den! Sen spelade de den en gång till och samma sak hände igen, ögonen svämmade över av tårar. Det har aldrig hänt förut. Väldigt häftigt att ha varit med om det haha, och extra roligt att det var mina klasskompisar som lyckades framkalla sådana känslor.
 
Jag är en mjukis. En mjukis som älskar musik.
 
 

Musik är det bästa so...

0 Läs mer >>

Den här bilden är faktiskt helt oredigerad, men min kamera har en funktion som heter 'selektiv färg' om jag inte minns helt fel, och det innebär att man kan välja att göra bilden svartvit förutom just en färg. Dock finns det bara fyra färglägen att välja mellan, nämligen röd, gul, grön och som i det här fallet, blå. Tror inte jag kommer använda den här funktionen så jättemycket, men det är lite kul att den finns.
Jag väljer att lägga det här inlägget i kategorin 'min fotoutrustning' eftersom det handlar om kameran och dess funktioner, men det är lite svårt att kategorisera vissa bilder ibland.
 
Idag efter skolan gjorde jag något som involverade nålar, bläck och en del smärta. Ni kan säkert lista ut vad det är, haha. Bilder kommer imorgon!
 
 

No parking

0 Läs mer >>

Nu har jag både varit dålig på att blogga och på att fotografera, men tiden räcker ju inte till! Det är väldigt synd, men jag har så himla kul i skolan! På lördag har vi en spelning på skolan då vi kommer spela en massa gamla 90-talsklassisker, m.m. och snart ska vi ju iväg på vår turné.
 
Den här bilden hade jag helt glömt bort och den är egentligen inte speciellt bra. Det är bara en massa buskar och lite gräs på bilden. Men jag minns att jag blev så nöjd med ljuset som lyste upp lite av buskaget, så jag tog och redigerade den lite grann idag. Bilden tog jag i höstas när jag var i vår sommarstuga för första gången. Jag förstår inte att jag alltid fotade med automatiska inställningar förut. Manuellt är ju mycket roligare och ger bättre bilder.
 
Morgonpromenader med en kamera i händerna är härliga! Ser fram emot fler i sommar!
 

En liten bit av Alvar...