0 Läs mer >>

Jag tycker att bilder som bara visar en struktur eller vad man ska kalla det är riktigt snyggt. Svårt att förklara hur jag menar, men jag tror jag har gjort ett liknande inlägg för längesen. Jag skulle sjukt gärna vilja ha en t-shirt med mönstret från bild 1 eller 4. Hade varit jättecoolt!
 
De här bilderna tog jag igår, dagen efter stormen Simone hade varit i farten. Men jag märkte att det inte hade slutat blåsa helt och hållet, speciellt när jag var nere vid havet och tog de här bilderna. När jag stod ute på en brygga kändes det som om kameran höll på att blåsa ur händerna på mig, så kraftig var blåsten. Och kallt var det! Kläder efter väder sägs det, vilket jag glömde haha. Jaja, ju mer man fryser, desto skönare är det att komma in i värmen igen.

 Nu drar jag till Stockholm i några dagar, så fram till söndag blir det tidsinställda inlägg =)

Våg efter våg är det ...

0 Läs mer >>

Här i Kalmar har det varit en internationell matmarknad på Stortorget i några dagar där många länder från Europa samlades och lagade mat, som sedan såldes till alla hungriga som gick förbi. Det fanns allt från holländska korvar, engelsk fudge, italiensk mat och franska ostar. Mamma åkte dit en dag och köpte spansk skaldjurspaella. Gott! Och visst är det en vacker maträtt?
 
Nu blir det till att redigera en massa bilder som jag tog på dagens fotorunda. Jösses, vad det var kallt och blåsigt! Men det var det värt!
 
 

Paella

0 Läs mer >>

Nu när jag satt och kollade igenom lite bilder på datorn kom jag att tänka på att jag fortfarande har lite bilder från Italien att visa. Det slog mig att jag faktiskt längtar tillbaka rätt mycket. Oftast brukar jag inte vilja åka tillbaka till samma resmål, utan hellre uppleva nåt annat, men Italien var verkligen speciellt. Fantastiska städer, otroligt vacker landsbygd och kalasgod mat. Allt man kan önska sig!
Jag hoppas verkligen att jag kommer tillbaka till både Venedig och Toscana igen, och eventuellt Rom också. Rom var såklart häftigt, men jag blev lite mer fäst vid de andra platserna.
 
Nu ska jag och familjen spela lite Monopol. Det är tydligen en storm på väg, så då passar det väl bra att spela spel =)
 
 

Längtan tillbaka

0 Läs mer >>

Även om gräsänder är extremt vanliga så är de ganska fina tycker jag. Speciellt den mörkt gröna färgen på hanens huvud. Bilderna är tagna vid en liten damm eller nåt liknande nära mitt hem. Ofta behöver man ju inte gå jättelångt för att hitta spännande motiv. Många fotografer tar riktigt fina bilder hemma i sin egen trädgård. Mattias Klum har till exempel tagit en jättesnygg bild på en sparvuggla hemma i trädgården. Men det är ju alltid roligt att upptäcka nya platser.
 
Eller vad tycker ni?
 
 

Mallards

0 Läs mer >>

Eller jo, inlägget har ju visst en rubrik, men jag kom inte på nåt bättre, haha. De här bilderna tog jag sista september om jag inte minns fel. Jag irriterade mig ganska mycket över vassen eftersom jag inte kunde se nånting av det som fanns bakom, men vass är ju egentligen ett ganska fint motiv. Men det slutade ändå med att jag satt uppe i ett träd och tog den här bilden.
 
Ha det kalas!
 
 

Det här inlägget har ...

0 Läs mer >>
 
Bokeh-bilder är också något jag inte har lyckats fota tidigare, precis som hackspettar, men även här överraskade Gilbert och tog finfina bilder. Dock kommer jag inte ihåg hur jag gjorde, men uppenbarligen var det inte så avancerat.
 
Jag är nog lite kär i Gilbert tror jag.
 
 

Bokeh

0 Läs mer >>

Down by the river by the boats
 
Where everybody goes to be alone
 
Where you wont see any rising sun
 
Down to the river we will run
 
Riverside, Agnes Obel
 
 

Down By The Riverside

1 Läs mer >>

I flera år har jag försökt få till fina bilder på hackspettar utan att lyckas, men idag fotade jag med min nya kamera för första gången och då gick det hur lätt som helst. Min andra kamera brukar inte vilja samarbeta när det gäller fokus, men min nya är toppenbra på det. Jag har för övrigt bestämt mig för att döpa kameran till Gilbert.
 
Hackspetten var faktiskt ganska samarbetsvillig idag, till skillnad från de flesta andra fåglar. Han satt lugnt och tålmodigt på en gren så jag hann knäppa en massa bilder innan han flög vidare till nästa gren. Då fick jag leta lite efter nya vinklar men det får man ju räkna med. Jag och Gilbert skulle gärna vilja arbeta med Herr Hackspett igen.
 
 

Mr. Woodpecker

0 Läs mer >>

Äntligen har jag fått tag på min nya kamera efter att ha väntat i en månad på att den skulle komma till butiken jag beställde den. Dock hade de redan haft den i 18 dagar utan att ringa, men det berodde på att jag beställde ett extra batteri som fortfarande inte har kommit. Nu står kameran på laddning och imorgon ska jag ut och leka med den. Ska bli så kul! Nu jädrar ska det fotas makrobilder!
 
 

Sony HX300

0 Läs mer >>

under vingen på gråsparven när hon sjunger.

H. Hellström
 
 

Om jag kunde gömma mi...

0 Läs mer >>

Förra veckan någon gång var jag på en liten shoppingrunda med ett par kompisar och skulle köpa ett par vinterkängor när jag hittade de här grymma gubbskorna i en korg med en massa rea-skor. Och tänka sig att de var en perfekt storlek! Jag har letat efter såna här skor ganska länge men de brukar vara väldigt dyra. Men inte de här!
Ni kan från och med nu kalla mig för Lisa "Gubben" Karlsson!
 
 

Nya dojjor

0 Läs mer >>

Eller, jo en bild blev ju ganska hyfsad, men jag fick verkligen jobba för att få till den. Varje gång jag flyttade mig till en bättre vinkel gjorde även katten det och till slut tog jag av mig skorna för att kunna sitta, ligga och stå på asfalten utan att oroa mig över att repa mina nya dojjor. Så jag sprang runt bland barr och en massa jox i vita strumpor, men det var det värt, även om bilderna inte blev nåt vidare bra.
Jag har ingen aning om vems katt det är, men troligtvis någon grannes. Söt var den i alla fall.
 
 

Katten som inte ville...

1 Läs mer >>

Hösten är bara så otroligt vacker tycker jag! Det är nog nästan min favoritårstid. Det är så härligt att gå långa promenader bland färglada löv, sitta inne och lyssna på regnet och värma sig med varm choklad eller te eller nåt sånt. Supermysigt!
 
 

Colorful season

0 Läs mer >>

Det blev till att slänga i sig middagen fort när man kom hem eftersom jag genast ville ut och fota bland höstlöven, och det mörknar ju ganska fort nuförtiden. Men jag hann både äta och fotografera och här är lite av resultatet. Jag blev riktigt nöjd!
 
Självklart måste man hålla ett löv framför ena ögat, det gör ju alla coola kidz ;)
 
 

Höstfotografering

0 Läs mer >>

men det har sparat dig och mig.
 
 

Universum är ett mons...

2 Läs mer >>

De här bilderna har faktiskt inte jag tagit, utan min mamma när hon och pappa var på Öland förra helgen. Då fick de se en så kallad dubbel regnbåge. Jag har läst nånstans att det alltid är dubbla regnbågar, men sällan som man ser båda såhär tydligt. Kul! Tydligen kunde mamma och pappa se hela regnbågen, från början till slut, men tyvärr har de ju inte en lika fräsig kamera som jag (hehe), och lyckades inte få med hela bågen på bild. Nä, skämt åsido, kul att de hade kameran med sig i alla fall!
 
 

Double Rainbow