0 Läs mer >>

Det här är ytterligare en bild från en fotografering jag medverkade på för två och ett halvt år sedan. Det känns inte alls som om det var längesedan, men tiden går ruskigt fort ibland. På bilden är jag 16. Om två veckor blir jag 19. Vad hände med tiden egentligen, haha?
 
Foto: Anna Tuväng
 
 

En Bild För Längeseda...

0 Läs mer >>

Här är några bilder jag tog i trädgården för några dagar sedan. Vi har en blomkruka full av små prästkragar som är väldigt söta, så jag gav mig på att knäppa lite kort på dem. Jag valde dessutom att göra bilderna svartvita som omväxling, alla vet ju ändå hur prästkragar ser ut, haha.
 
Nu ska jag redigera fler bilder från bröllopet!
Ha en fin kväll!
 
 

Small Daisies

0 Läs mer >>

Självklart kunde jag inte låta bli att köpa lite Håkan-prylar efter konserten, haha. Det blev en tröja, en väska och ett linne till slut. Linnet är egentligen ett kill-linne, men alla tjejmodeller var slut, och minsta storleken som var kvar bland killarnas linnen var storlek medium. Så det blev nästa som en liten klänning istället, haha. Jag har använt grejerna rätt mycket redan, speciellt väskan. Den använder jag varje dag =)
 
Nu har jag ju varit dålig på att blogga igen, men som många gånger tidigare har jag inte haft tid. I förrgår var jag till exempel ute på mitt första stora fotouppdrag, ett bröllop. Det var fantastiskt kul att få äran att fota Sandras och Ingemars bröllop, och de var så vackra att jag blev helt rörd under vigseln. Jag är väldigt glad för deras skull och önskar dem all lycka i livet!
 
 

Minnen Från Konserten

0 Läs mer >>

Imorgon klockan 6 ringer väckarklockan och jag och fotoutrustningen ska sätta oss på ett tåg till Nybro för att fota bröllopet jag skrivit om ett par gånger tidigare. Jag börjar bli ganska nervös, men jag hoppas att det ska gå bra. Jag har skrivit ut en lista på olika "photo moments" som jag ska hålla utkik efter, så jag känner mig ganska förberedd. Just nu står båda kamerorna på laddning och minneskorten är tömda. Tjihoo!
 
Just det, i fredags fyllde bloggen ett halvår minsann. Grattis lilla bloggen, haha.
 

Getting Ready

0 Läs mer >>
 
Vi tog en tur ut på B-bryggan
Och bara andades sommaren
Är det inte konstigt hur man kan falla
När man lyser som starkast
Som ett stjärnfall över mörka himlar
 
Men stjärnor är ju bara rymdskrot
Kanske är vi samma sak
Men jag vill ändå tro
Att vi är något mer
Rymdskrot med lite guld i kanten
 
Text: Jag
 
 

Rymdskrot

0 Läs mer >>
Mina favoritbilder från konserten
Bästa låten under kvällen måste nog ändå vara Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg. Jag satt och räknade lite på hur många låtar han körde och jag fick det till 21 stycken.
 
I förrgår var jag på Kalmars biopremiär av filmen Känn Ingen Sorg som är baserad på Håkans låtar. Den var helt fantastisk bra och jag vill bara se den igen och igen och igen. Så om du inte har sett den, se den (och ta med mig, haha)
 
Nu blir det städning!
 
 

Känn Ingen Sorg

0 Läs mer >>

Så kom han äntligen ut på scenen. Så nära, men ändå så långt borta, haha. När vi blev insläppta blev vi tillsagda av vakterna: Inte springa. Visst, tänkte jag och sprang det snabbaste jag kunde tills jag kom fram till scenen.
Håkan gick in i konserten så mycket att han rev sönder sitt linne. Hans mellansnack innehöll så mycket bra saker.
 
Om någon säger något fint till dig, ta det då i famnen och sov med det.
 
Fortsätt. Fortsätt. Fortsätt. Fortsätt. Fortsätt. Du är snaaaaart där.
 
Jag vet inte vad mer jag ska skriva. Fler bilder kommer framöver.
 
 

Håkan Hellström

0 Läs mer >>
 
Så här såg det ut strax innan insläpp på konserten igår. Men jag behövde knappt stå i kön, eftersom jag köade så långt i förväg. Så jag slank in som nummer 60 eller nåt, yes! Kön var flera hundra meter lång... Sammanlagt 7 timmar satt jag och väntade på att konserten skulle börja, och det var helt och hållet värt varenda minut i den 27-gradiga solen. Som ni ser var sjömansskjortan så klart på tillsammans med en matroskeps jag köpte i Venedig.
Tyvärr får man ju inte ta med kameror in på konserter, så jag fotade med mobilen istället. De bilderna får ni se imorgon!
 
Hej svejs!
 
 

Timmarna Innan

1 Läs mer >>
 
Här är några extra bilder från kaninfotograferingen härom dagen. Somliga ville vara med på bild, andra vände baksidan till, haha.
Nu börjar jag bli riktigt nervös, hihi. Snart ska jag åka till Borgholm och börja köa. Jag lär sitta där i cirka fem timmar i 27 grader, så jag ska ta med mig vätskeersättning, ett paraply, en tidning och lite annat smått och gott som kan vara bra att ha. Sen kör vi!
 
Lyckliga, lyckliga dag!
 
 

Fler Kaniner

0 Läs mer >>
Titta vad jag hittade (snodde från ett elskåp) idag!
Imorgon gäller det. Jag har väntat i ett halvår och imorgon är det äntligen dags! Imorgon är det jag, sjömansskjortan och kameran som åker till Borgholms slottsruin och har the time of our lives.
 
♥Kärlek♥
 
 

Dagen Innan Konserten

0 Läs mer >>
 
Igår efter jobbet gick jag upp på slottsvallarna med kameran och spanade efter ett gäng kaniner jag sett några dagar tidigare. Det tog inte alls lång tid innan de kom fram och de var inte speciellt skygga heller, så jag kom riktigt nära. De är väl troligtvis vana vid alla turister som går på vallarna varje dag.
Det är riktigt imponerande att de klättrar runt på de branta partierna på vallarna, känns som att de borde trilla ner egentligen. Men kaniner är ju ganska smidiga små filurer.
 
Ha en trevlig dag alla läsare!
 
 

Familjen Kanin

0 Läs mer >>
Hmm, vad ska nu detta bli?
Chokladmuffins!
Detta var vad jag sysslade med innan jag åkte till jobbet i förmiddags. Imorgon kväll ska vi ha lite personalmys hemma hos mig, med en massa Singstarsång och altanhäng, så jag tänkte att jag kunde baka nåt gott. Det är roligt vilken skillnad det blir i färgerna beroende på vilket ljus man fotar i. Ta till exempel bild två och tre. Tvåan är tagen i ljuset som kom in från fönstret och trean är tagen under lampan i köksfläkten.
 
"Det bästa med att baka är att äta upp den smet som blir över"
Citat av mig.
 
 

Bakning

0 Läs mer >>
Sprid ut bensinen över solnedgången
Riv ned staden
Häll ut havet ända bort till horisonten
Tysta ner musiken
 
 

Brännö Serenad

1 Läs mer >>
Goddagens! Idag tänkte jag göra ett inlägg fullt av länkar till bloggar som jag läser och tycker mycket om. Eftersom jag inte tycker om att "sno" bilder av andra fotografer (vilket man inte får utan tillstånd) så jag har bara med egna bilder i inlägget. Kolla gärna in länkarna, det är riktigt bra bloggar!
(De är inte listade i en specifik favoritordning)
 
 
Sander Broström
Den här killen tar helt fantastiska bilder och det känns som att han alltid är på rätt plats vid rätt tidpunkt!
 
Psychosandra - Sandra Holmbom
Det här är en blogg som handlar mestadels om smink och här snackar vi riktigt häftiga sminkningar! Från den här bloggen hämtade jag lite inspiration till fotograferingen med masken.
 
Simonpixel - Simon Glimholt
Simons blogg har jag ju länkat vid flera tillfällen tidigare, men den här fotografen och kompisen tar supersnygga bilder, gör riktigt coola animeringar och lägger då och då upp redigeringstutorials. Utan hans tutorials hade jag inte lärt mig göra vertikal-horisontella bilder till exempel.
 
Theo Örtengren
Theo är en kille med riktigt snygg klädstil och blandar bloggen med inspirationsinlägg och bilder på egna outfits. Ännu en sak som gjort att jag fastnat för bloggen är hans Håkan Hellström-citat som dyker upp med jämna mellanrum!
 
Colossal
Den här bloggen visade min mentor för mig när jag gick i trean på gymnasiet. På bloggen samlas bilder på tusentals konstverk, och inte "vanliga" konstverk som skulpturer och tavlor, utan de här är gjorda i mysko material, "levande" konstverk och en massa annat fantastiskt som gör att man kan sitta och klicka runt på bloggen i flera timmar. Spana in inlägget om armband gjorda av gamla kameradelar!
 
  
Linafoto - Lina Flodins
Det här är ännu en fotoblogg som drivs av en ung egen företagare inom fotografering. Lina är väldigt duktig och tar kanonfina bilder och det är riktigt skoj att läsa om hennes olika fotojobb.
 
Johannes Karlsson
Johannes är ännu en kille med riktigt, riktigt snygga kläder. Jag upptäckte hans blogg genom att jag klickade runt på Lookbook och fastnade direkt för hans stil. Han lyckas alltid få till en supersnygg outfit!
 
Megapixlar
Den här bloggen drivs faktiskt av två bloggare, nämligen Mikaela och Marcus. De fotar mycket, bakar, ger redigeringstips och skriver roliga inlägg som gör att man lätt fastnar för deras blogg. Det gjorde jag i alla fall!
 
Stargirlphoto - Johanna Fåglund
Johanna driver ännu en fotoblogg som jag verkligen gillar. Här hittar man helt fantastiska bilder, olika typer av sminkningar och fototips. En kanonbra blogg helt enkelt!
 
Popcorndoft - Anna Hansson
Anna, min busiga vän, driver en fin fotoblogg full av vackra bilder och roliga texter som verkligen får en att dra på smilbanden. Nånstans på bloggen finns även jag med på bild, haha.
 
My Direction - Märta Larsson
Sist men inte minst vill jag länka min kompis Märtas blogg. Även hon känner Anna, ovanstående bloggare. Märta har ett arkiv med snygga bilder som aldrig verkar ta slut och skriver egna texter som är helt fantastiska. Får man vara avis på sin kompis för att hon kan skriva så fint, och själv sitter man bara med ett tomt papper?
 
 
Sådär! Nu har jag länkat de bloggar som jag läser oftast, men självklart läser jag ännu fler än så här. Kolla gärna in bloggarna, då blir bloggägarna glada, och jag också!
 
 

Bloggtips!

0 Läs mer >>
Bild tagen i höstas när jag försöker se cool ut. Lyckas nog inte riktigt, haha. Har hittat en ny typ av filter på Picmonkey, vattenfilter. In och prova ni också!
Usch och fy, jag har blivit riktigt dålig på att blogga. Men det är mycket som händer under dagarna, om jag får använda det som försvar, haha. Men jag ska försöka bli bättre, jag lovar! Just nu när ni läser detta står jag på jobbet och tar emot turister, detta inlägg är nämligen tidsinställt.
 
I väntan på mer blogginspiration tänkte jag att ni jättegärna får ställa frågor till mig (om ni har några). Jag tycker det är skoj att läsa andra bloggares frågestunder, så jag tänkte ha en egen och se om det är någon som känner för att fråga något.
 
 
Så fråga på om ni känner för det! =)
 
 

Frågor?

1 Läs mer >>
Just det, jag glömde ju bort att jag tänkte visa hela min studentklädsel. Ni fick ju en sneak peek för ett tag sedan, men såhär såg den ut när den satt på.
* Studentmössa från ABC-gruppen
* (Min älskade) Sjömansskjorta från Beyond Retro, Göteborg
* Kjol från Vero Moda
* Converse
 
Det var superskönt att ha gympaskor på sig under dagen, så det är ett tips till er som tar studenten nästa år, haha. Som ni ser hängde ju kameran såklart med (och lite bubbel till champangefrukosten). Sen kan vi ju bortse från att jag gör världens knäppaste leende (försök själva stå med solen rätt i ögonen och se normal ut, impossible!) haha.
 
Nu blir det jobb och i eftermiddag kommer Fanny hit, tjihoo!
 
 

Studentoutfit